Şofer amendat după ce o cameră inteligentă l-a fotografiat în timp ce se scărpina pe faţă. Pentru ce a primit de fapt contravenţia

Un bărbat din estul Chinei a fost amendat recent după ce o cameră inteligentă din trafic l-a surprins în timp ce se scărpina pe faţă la volan. Inteligenţa artificială din spatele camerei a tras concluzia greşită că omul folosea un telefon în acele momente, ceea ce a dus la declanaşrea unui întreg scandal.

5982 afișări
Imaginea articolului Şofer amendat după ce o cameră inteligentă l-a fotografiat în timp ce se scărpina pe faţă. Pentru ce a primit de fapt contravenţia

Potrivit presei din China, citată de BBC, Liu conducea, luni, pe o autostradă din provicia Shangdong, ridicându-şi mâna să se scarpine pe faţă în momentul în care trecea prin faţa unei camere inteligente, concepută pentru monitorizarea traficului.

 
Apoi, omul a primit acasă o notificare pe care scria că a fost fotografiat ”vorbind la telefon”. În plic se mai afla şi o fotografie cu el, surprinsă atunci când ”încălca legea”.
 
Liu s-a ales cu două puncte de penalizare şi cu o amendă de 50 de yuani, echivalentul a 7,25 de dolari.
 
”Văd des oameni în mediul online, care se fotografiază în timp ce conduc, însă eu, în această dimineaţă, am fost fotografiat (de camerele inteligente) fără să încalc regulile”, a scris Liu pe reţeaua socială Weibo.
 
Autoritatea care se ocupă de monitorizarea traficului i-a anulat amenda şi se scuză, spunând că ”sistemul de supraveghere al traficului identifică automat mişcările şoferilor şi fotografiază când consideră că se încalcă legea”.
 
În total, autorităţile chineze au instalat peste 170 de milioane de camere inteligente pe drumurile din toată ţara şi plănuiesc să crească numărul până la 400 până în 2020.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici