Şoferului condamnat la 110 ani de închisoare i s-ar putea reduce pedeapsa. Procuror: Necesită "un proces excepţional”

  • Procurorul districtual din Colorado, al cărui birou a urmărit penal un şofer de camion care a fost condamnat la mai mult de un secol după gratii, va cere o nouă pedeapsă cu închisoarea de 20-30 de ani.
  • Judecătorul a declarat că are mâinile legate în conformitate cu legea din Colorado.
  • O nouă audiere este programată pentru 13 ianuarie.
716 afișări
Imaginea articolului Şoferului condamnat la 110 ani de închisoare i s-ar putea reduce pedeapsa. Procuror: Necesită "un proces excepţional”

Şoferului condamnat la 110 ani de închisoare i s-ar putea reduce pedeapsa. Procuror: Necesită "un proces excepţional”

Procurorul primului district judiciar, Alexis King, a declarat reporterilor că acest caz al lui Rogel Aguilera-Mederos a fost "excepţional" şi necesită "un proces excepţional". Aguilera-Mederos a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni după un accident care a ucis patru persoane şi a rănit alte două în Lakewood, în apropiere de Denver, în 2019, potrivit NBCnews.

„Am luat şi vom lua măsurile necesare pentru ca instanţa, care este cea mai bine informată cu privire la ceea ce s-a întâmplat în acest caz, să găsească echilibrul adecvat atunci când ia în considerare o nouă sentinţă", a spus ea.

 
Aguilera-Mederos, în vârstă de 26 de ani, care a descris accidentul ca fiind un accident teribil, a fost condamnat la 110 ani de închisoare pe 13 decembrie, din cauza legilor statului care impun ca sentinţele pentru anumite infracţiuni să fie executate succesiv.
 
Anunţul de luni a fost făcut după ce o petiţie prin care se cerea comutarea pedepsei a strâns aproape 5 milioane de semnături.
 
Un avocat al lui Aguilera-Mederos a declarat luni, într-un interviu, că echipa sa juridică nu a stabilit încă o recomandare de condamnare adecvată. Dar avocatul, James Colgan, a declarat că o sentinţă 20-30 de ani de închisoare era totuşi "semnificativ mai mare decât credem noi că este corect".
 
„Întotdeauna am susţinut că aceasta a fost o serie de decizii neglijente", a spus el. „El nu este un pericol pentru societate. Acestea sunt genul de sentinţe pe care le dai unor pericole pentru societate".
 
Aguilera-Mederos transporta cherestea pe Interstate 70 pe 25 aprilie 2019, când frânele semiremorcii sale au cedat, provocând un accident incendiar cu reacţie în lanţ care a implicat alte 28 de vehicule. 
 
Procurorii au susţinut că Aguilera-Mederos nu a reuşit să prevină accidentul. El a fost condamnat în octombrie pentru 27 de motive de acuzare, inclusiv omucidere din cauza unui vehicul, agresiune de gradul întâi şi tentativă de agresiune.
 
În timpul sentinţei lui Aguilera-Mederos din această lună, judecătorul A. Bruce Jones a declarat că, deşi Aguilera-Mederos poate că nu a intenţionat să rănească pe cineva, el a luat o serie de decizii "teribile" şi "nesăbuite".
 
Jones a declarat că nu crede că sentinţele lui Aguilera-Mederos ar trebui să fie executate consecutiv, dar a spus că nu are libertatea de a alege un rezultat diferit. El a adăugat că, în opinia sa, Aguilera-Mederos merita pedeapsa cu închisoarea.
 
King a spus că recomandarea de 20-30 de ani nu este legată de legile privind sentinţele obligatorii şi că s-a ajuns la ea după discuţii cu victimele şi supravieţuitorii.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici