Solistul trupei Aerosmith, Steven Tyler, lansează o fundaţie care ajută tinerele abuzate sexual - VIDEO

Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, a lansat o fundaţie de caritate în sprijinul tinerelor care au fost abuzate sexual sau neglijate, informează contactmusic.com.

212 afișări
Imaginea articolului Solistul trupei Aerosmith, Steven Tyler, lansează o fundaţie care ajută tinerele abuzate sexual - VIDEO

Steven Tyler lansează o fundaţie care ajută tinerele abuzate sexual (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Rockerul american coordonează noul proiect social, denumit "Janie's Fund", după titlul unei piese celebre din repertoriul trupei Aerosmith, "Janie's Got a Gun", pe care Tyler a compus-o după ce a ascultat mai multe mărturii despre abuzurile suferite de minori.

Steven Tyler s-a asociat cu organizaţia Youth Villages pentru a dezvolta această fundaţie, care va strânge fonduri şi va asigura consiliere psihologică pentru victimele minore ale abuzurilor.

"În calitate de tată şi bunic, vreau să îmi concentrez energia pe lucruri care contează cu adevărat şi să las în urma mea ceva important în această lume nebună, alături de muzica mea. Lansez fundaţia Janie's Fund pentru a oferi o voce milioanelor de victime care nu au avut posibilitatea de a vorbi până acum şi îi îndemn pe toţi oamenii să mi se alăture în această misiune", a spus Steven Tyler.

Lansarea fundaţiei a coincis cu cea de-a 26-a aniversare a single-ului "Janie's Got a Gun", unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate cântece din repertoriul trupei Aerosmith.

Steven Tyler este solistul trupei rock Aerosmith, care a fost fondată în 1970, în New Hampshire. Muzica formaţiei include elemente de pop, heavy-metal, glam, R&B şi a inspirat numeroşi alţi artişti rock. Trupa a fost recompensată cu patru premii Grammy, zece MTV Video Music Awards şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001, în timp ce, în 2005, s-a clasat pe poziţia 57 în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor realizat de revista Rolling Stone. Printre cele mai cunoscute piese de succes ale grupului american se numără "Walk This Way", "Cryin'", "Janie's Got A Gun", "Dude (Looks Like A Lady)", "Dream On" şi "I Don't Wanna Miss A Thing".

Trupa Aerosmith a concertat la Bucureşti în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici