Solistul trupei Rammstein va primi daune de 45.000 de euro din partea trupei Apocalyptica

Till Lindemann, solistul trupei Rammstein, a câştigat în instanţă procesul intentat trupei finlandeze Apocalyptica, pe care a acuzat-o de încălcarea drepturilor de autor, şi va primi de la rockerii finlandezi daune în valoare de 45.000 de euro, informează nme.com.

359 afișări
Imaginea articolului Solistul trupei Rammstein va primi daune de 45.000 de euro din partea trupei Apocalyptica

Solistul trupei Rammstein va primi daune de 45.000 de euro din partea trupei Apocalyptica (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Solistul german a dat în judecată trupa Apocalyptica, din cauza unei campanii de promovare a albumului "Worlds Collide" lansat în 2007 de trupa finlandeză, pe care apare şi Till Lindeman, în calitate de vocalist al unei piese.

Rockerul german a acuzat trupa finlandeză de încălcarea drepturilor de autor, deoarece acele CD-uri au fost comercializate în toată Europa având pe copertă un sticker pe care se preciza că Rammstein apare pe acel disc, nu doar solistul celebrei trupe germane.

Cazul a fost prezentat în faţa Tribunalului Regional din Berlin, în decembrie 2010, iar judecătorul a decis că s-a produs o încălcare a drepturilor de autor şi a decis ca trupa Apocalyptica să îi plătească lui Till Lindeman daune financiare în valoare de 45.000 de euro. Informaţia a fost postată şi pe site-ul german de informaţii cu caracter legislativ www.Anwalt24.de.

Apocalyptica este compusă din trei violoncelişti - Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen şi Perttu Kivilaakso -, cel de-al patrulea membru al trupei fiind bateristul Mikko Sirén. Formaţia se încadrează în genul metal rock, muzica ei având elemente de thrash, progressive şi symphonic metal. Până în 2005, rockerii finlandezi au lansat albume exclusiv instrumentale, după care au decis să înregistreze discuri cântând în colaborare cu diverşi vocalişti.

Formaţia finlandeză Apocalyptica a participat, în 2008, la cea de-a şasea ediţie a festivalului Stufstock. Trupa a mai concertat în România în 2005, la festivalul Peninsula, şi în 2006, la Arenele Romane din Bucureşti.

Rammstein este o formaţie germană ale cărei baze au fost puse în 1994, în Berlin. Trupa este formată din Till Lindemann (voce), Richard Z. Kruspe (chitară şi backing vocals), Paul H. Landers (chitară, backing vocals), Oliver "Ollie" Riedel (chitară bas), Christoph "Doom" Schneider (tobe şi percuţie electronică) şi Christian "Flake" Lorenz (clape).

Până în prezent, trupa a lansat şase albume: "Herzeleid" (1995), "Sehnsucht" (1997), "Mutter" (2001), "Reise, Reise" (2004), "Rosenrot" (2005) şi "Liebe ist für alle da" (2009). Trupa germană a susţinut un concert în iunie 2010, la Bucureşti, în cadrul festivalului Sonisphere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici