Sonorităţi balcanice la Bucureşti: Goran Bregović, în concert alături de Wedding and Funeral Orchestra

Muzicianul şi compozitorul Goran Bregović alături de Wedding and Funeral Orchestra va concerta, vineri, 30 septembrie, începând cu ora 19:00, la a doua ediţie a festivalului intercultural, "Baro Foro", la Arenele Române din Bucureşti.

381 afișări
Imaginea articolului Sonorităţi balcanice la Bucureşti: Goran Bregović, în concert alături de Wedding and Funeral Orchestra

Sonorităţi balcanice la Bucureşti: Goran Bregović, în concert alături de Wedding and Funeral Orchestra

La cererea publicului, Goran Bregović se întoarce în România alături de orchestra sa pentru a reedita un show de senzaţie care va purta fanii prin toate albumele şi hiturile care l-au făcut celebru, într-o companie selectă.

Goran Bregović, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni din Balcani, este un chitarist şi compozitor originar din Sarajevo, Bosnia. Acesta s-a născut pe dată de 22 martie 1950, într-o familie cu origini mixte: tatăl sau croat şi mama de ginte sârbă. După ce părinţii săi au divorţat, viitorul artist a rămas cu mama în Sarajevo. Cea mai mare parte din copilărie şi-a petrecut-o la Şcoala de Muzică studiind vioara. Paradoxal, instituţia de învăţământ a decis să îl exmatriculeze, pentru "lipsa de talent".

La scurt timp după excluderea lui din şcoală, mama sa i-a cumpărat o chitară. La vârstă de şaisprezece ani a fost părăsit de cea care i-a dat viaţă, fiind îngrijit de câteva rude dornice să-l sprijine. Goran a fost nevoit să-şi poarte singur de grijă încă din adolescenţă, când a început să cânte muzică populară într-un bar din oraşul Konjic. În 1971, Goran şi un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupa numită "Jutro" (n.r. "Bună dimineaţă"). În această formulă, muzicianul a avut o mulţime de spectacole şi a început să guste succesul din plin. La 1 ianuarie 1974, trupa şi-a schimbat numele în "Bijelo Dugme" ("Butonul Alb").

În 1975, când se pregătea de carieră de profesor al ideologiei oficiale la aceea vreme, marxism-leninism, formaţia Bielo Dugme a câştigat popularitate în Iugoslavia.

A renunţat la vocaţia de dascăl şi a devenit idolul tinerilor şi cel mai improtant star rock al ţării sale. S-a retras din Bielo Dugme în anii '90, având la activ 13 albume vândute în şase milioane de exemplare. După zece ani de muzică rock, Bregović a renunţat la acest gen pentru a se dedica stilului care l-a făcut cunoscut în întreagă lume: o combinaţie de ritmuri tradiţionale balcanice, cu sonorităţi rock.

Biletele pentru festivalul Baro Foro se găsesc în format electronic pe iabilet.ro, în reţeaua fizică iabilet.ro - Magazinul Muzică, Hard Rock Cafe, Berăria H, Agenţiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (lângă casă de bilelete Metrorex), Magazinele Uman , IQ BOX - Telekom, reţeaua de magazine Say – partener Orange, pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţară).

Biletele earlybird până pe 1 august au următoarele preţuri: Categoria A - 165 de lei cu loc în tribună (doar 700 de bilete - Sectoarele K şi E), Categoria B - 99 de lei fără loc în faţă scenei (doar 600 de bilete), Categoria C - 65 de lei cu loc pe scaun sau fără loc, în spatele Categoriei B, în Arena.

După 1 august , biletele costă 185 de lei Categoria A, 119 de lei Categoria B şi 75 de lei Categoria C, până pe 15 septembrie. După 15 septembrie, preţurile devin 200 de lei, 125, respectiv 100 de lei.

Harta Biletelor poate fi consultată AICI.

Copiii sub 7 ani au gratuitate însoţiţi de un adult posesor de bilet. O serie de artişti invitaţi vor fi anunţaţi în curând.

Cei care îşi cumpără bilete sunt rugaţi să consulte programul final al evenimentului pe Facebook sau pe bestmusic.ro cu trei zile înainte de concert. Concertul are loc în aer liber. Pentru acest concert vor fi puse în vânzare doar 4000 de bilete pentru a exista suficient spaţiu de dans.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici