Soţia lui George Clooney a lansat o bursă pentru tinerele libaneze

Avocata Amal Clooney, soţia actorului George Clooney, a lansat o bursă dedicată tinerelor din ţara sa natală, Liban, care are scopul de a creşte gradul de conştientizare a genocidului armean, potrivit contactmusic.com.

400 afișări
Imaginea articolului  Soţia lui George Clooney a lansat o bursă pentru tinerele libaneze

Soţia lui George Clooney a lansat o bursă pentru tinerele libaneze (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

În acest sens, Amal Clooney, o avocată londoneză specializată în drepturile omului, originară din Liban, a încheiat un parteneriat cu organizaţia 100 Lives, care are scopul creşterii gradului de conştientizare cu privire la evenimentele care au dus la genocidul armean.

Prin intermediul acestei burse acordate anual, o tânără studentă din Liban va putea merge la United World College din Dilijan, Armenia, pentru a urma un program educativ de doi ani, potrivit Los Angeles Times.

"Această bursă le va oferi tinerelor din Liban oportunitatea vieţii lor", a spus Amal Clooney. "Educaţia interculturală şi studiul în străinătate pot contribui la transformarea unei persoane. Sunt recunoscătoare organizaţiei 100 Lives pentru că ajută la deschiderea oportunităţilor pentru aceste tinere strălucite şi talentate", a mai afirmat aceasta.

În afară de această bursă, Amal Clooney susţine financiar şi alte demersuri ale organizaţiei 100 Lives. Astfel, Amal Clooney este copreşedinte al Aurora Prize for Awakening Humanity, o distincţie umanitară în valoare de un milion de dolari, care va recunoaşte meritele acelor persoane care îşi pun propria viaţă în pericol pentru a ajuta la supravieţuirea altora. Această distincţie urmează să fie acordată pentru prima dată, pe 24 aprilie 2016, în cadrul unei ceremonii organizate în Erevan, Armenia.

Pe de altă parte, Amal Clooney reprezintă Armenia într-un proces internaţional cu o mare valoare simbolică, al cărui scop este recunoaşterea juridică a genocidului armean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici