Soulfly şi Machine Head au vrăjit publicul autohton la Rock the City - ziua a doua

Membrii trupelor Soulfly şi Lacuna Coil s-au întâlnit din nou cu publicul român, la fel de plini de energie, în timp ce Machine Head, care a fost cap de afiş, a cântat o oră şi jumătate, sâmbătă, la finalul unei zile care a adus rockul old scool, de la gothic la heavy metal, la Rock the City.

324 afișări
Imaginea articolului Soulfly şi Machine Head au vrăjit publicul autohton la Rock the City - ziua a doua

Trupele Soulfly şi Machine Head au vrăjit publicul autohton la Rock the City - ziua 2 (Imagine: Bogdan Stamatin/Arhiva Mediafax Foto)

După ce prima zi a festivalului Rock the City a fost dedicată în mare parte trupelor româneşti, pe scenă fiind prezente formaţii precum Timpuri Noi, Luna Amară şi Celelalte Cuvinte, şi a culminat cu show-ul germanilor de la Heaven Shall Burn, a doua zi a evenimentului i-a adus din nou în faţa publicului autohton pe Soulfly şi Lacuna Coil, care s-au simţit ca acasă, şi i-a prezentat în premieră pe muzicienii de la Machine Head, care au vorbit cu fanii şi au aprins atmosfera, la finalul programului.

Cea de-a doua zi a Rock The City i-a avut în line up, în această ordine, pe Sweet Savage, Saxon, Lacuna Coil, Soulfly, Black Label Society şi Machine Head.

Membrii trupei Lacuna Coil s-au bucurat de revenirea lor în România. Îmbrăcaţi în costumele lor-semnătură de pseudo-asistente medicale, cu crucea roşie pe ele, cei doi solişti ai trupei, Cristina Scabbia şi Andrea Ferro, au vorbit cu publicul pe toată perioada concertului şi au promis, la final, că vor reveni oricând în România.

În timpul concertului de la Bucureşti, Lacuna Coil şi-a promovat cel de-al şaselea material de studio, care include 12 piese de colecţie, melodii triste şi întunecate, exprimate însă cu forţă. Lacuna Coil nu este o trupă care obişnuieşte să fie repetitivă, iar "Dark Adrenaline" pare să fie un album chiar mai reuşit decât precedentul, "Shallow Life", lansat în 2009.

Maturitatea muzicală şi cursivitatea noilor piese arată că trupa nu încetează să-şi dezvolte orizonturile muzicale, rămânând în acelaşi timp fidelă originilor sale. Albumul "Dark Adrenaline" este produs de Don Gilmore (cunoscut pentru proiectele derulate cu Linkin Park, Duran Duran, Avril Lavigne şi Bullet For My Valentine), acelaşi la care trupa a apelat şi pentru realizarea "Shallow Life" în 2009.

După Lacuna Coil au urcat pe scenă cei de la Soulfly, care nici ei nu erau la prima întâlnire cu publicul român. Înainte să vină trupa, pe scenă a fost arborat steagul Braziliei, ca să amintească de originile solistului, legendarul Max Cavalera, dar şi de influenţele muzicii formaţiei. Soulfly a electrizat atmosfera, cu solistul care îndemna publicul să sară pe "un, dos, tres". Cei mai dedicaţi fani au fost aproape imuni la praful ridicat în parcarea de la complexul Romexpo, unii purtând măşti chirurgicale, alţii înfăşurându-şi propriile tricouri în jurul feţei. Cavalera a ţinut să îi menţioneze şi pe colegii de line up. "Îi vom vedea pe cei de la Black Label Society şi Machine Head", a spus el. Show-ul Soulfly s-a încheiat cu "clasicele" "Roots Bloody Roots" şi "Eye for an Eye". Soulfly este deja un nume cunoscut pe scena metal, mai ales pentru că el este condus de Cavalera, fostul lider al faimosului grup brazilian Sepultura.

Cei care au pus punct celei de-a doua zile a Rock the City au fost Machine Head, care au cântat aproape două ore pentru publicul care îi vedea pentru prima dată în România. Formaţia a demonstrat că îşi merită renumele, dar şi că ştie să comunice cu publicul. Vocalul Machine Head, Robb Flynn, a mulţumit de nenumărate ori publicului, a aruncat cu bere în grupurile cele mai aprige din audienţă şi s-a arătat recunoscător că în festival a văzut, după o lungă pauză, trupe precum Soulfly. El a spus că, indiferent de gen, muzica are o putere enormă asupra oamenilor. "Muzica este uimitoare (...) are puterea de a te face să te simţi fericit, să te simţi trist, să simţi dorinţă (...) te face să simţi toate lucrurile astea, într-o lume care nu vrea să simţi nimic", a spus liderul Machine Head, înainte de piesa "Darkness Within".

Machine Head este un grup american de heavy metal, înfiinţat în California în 1991, de Robb Flynn şi Adam Duce, considerat unul dintre pionierii curentului New Wave din rockul american. Formula actuală este asigurată de Robb Flynn (voce, chitară), Adam Duce (bas), Phil Demmel (chitară) şi Dave McClain (tobe). Albumul de debut, "Burn My Eyes", lansat în 1994, a avut mare succes, mai ales în Europa, iar materialul discografic "The Blackening" din 2007 i-a adus formaţiei americane prima nominalizare la premiile Grammy. Albumele formaţiei Machine Head s-au vândut în peste 2,4 milioane de copii în lumea întreagă.

Ziua a doua a festivalului Rock the City trebuia să includă şi trupa Godsmack, însă artiştii şi-au anulat concertul, din cauza unor probleme de sănătate ale solistului.

Ultima zi Rock the City, duminică, include concerte ale trupelor Ugly Kid Joe, Within Temptation, The Cult şi Evanescence, iar festivalul va culmina cu recitalul formaţiei americane Guns N' Roses.

Festivalul Tuborg GreenFest powered by Rock the City se desfăşoară la complexul Romexpo din Bucureşti.

(Material realizat de Oana Ghita)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici