Speedy Gonzalez va apărea pe marile ecrane

Un film de animaţie cu personajul Speedy Gonzalez, un şoricel mexican cu o viteză incredibilă, va fi produs de studiourile New Line Cinema pentru marile ecrane.

243 afișări
Imaginea articolului Speedy Gonzalez va apărea pe marile ecrane

Speedy Gonzalez va apărea pe marile ecrane

Potrivit presei de specialitate americane, actorul George Lopez va asigura vocea îndrăgitului personaj de desene animate, într-o adaptare realizată "politically correct" pentru marele ecran.

Personajul Speedy Gonzalez a debutat în serialul de desene animate "Looney Tunes" din anii '50 în calitate de opozant al motanului Sylvester. Un filmuleţ din 1955 avându-l ca personaj principal pe micuţul şoarece mexican, intitulat "Speedy Gonzalez", a primit premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie. Pat Boone a lansat în 1962 un cântec de succes despre faimosul şoricel.

De-a lungul anilor, Speedy Gonzalez a apărut în diverse lungmetraje integral sau parţial animate, precum "Who Framed Roger Rabbit/ Cine vrea pielea lui Roger Rabbit?" (1988), "Space Jam-Meciul Secolului" (1996) şi "Looney Tunes: Noi Aventuri" (2003), însă personajul a fost adeseori criticat, din cauza caracterizării sale etnice şi a celorlalţi compatrioţi (în special a vărului său, leneşul Slowpoke Rodriguez), considerate stereotipii rasiste şi extrem de învechite.

Ţinând cont de aceste considerente, reprezentanţii companiei New Line Cinema au declarat că producătorii noului film intenţionează să actualizeze brandul "Speedy Gonzalez" cu o notă de sensibilitate modernă.

"Am vrut să ne asigurăm că acesta nu va fi acel Speedy din anii 1950 - Speedy cel rasist", a explicat Ann Lopez, soţia actorului George Lopez, care va fi coproducător al filmului. "Speedy va fi un băieţel neînţeles de societate, care provine dintr-o familie care lucrează într-o companie în care totul se desfăşoară potrivit unui program extrem de meticulos, iar el este puţin prea rapid pentru ceea ce fac ei acolo. Speedy va crea un adevărat haos acolo. Din acest motiv, el trebuie să plece în lume, pentru a descoperi acele lucruri la care se pricepe". Lucrurile încep să se clarifice şi să se liniştească în viaţa lui Speedy Gonzalez, după ce temerarul şoricel se va împrieteni cu un şofer de curse înspăimântat de zgomotele produse de armele de foc.

Scenariul acestui lungmetraj va fi scris de Alex Sokolow, scenaristul filmului "Garfield" (2004), în colaborare cu Joel Cohen.

Actorul George Lopez este gazda show-ului de televiziune "Lopez Tonight" difuzat de postul TBS şi a jucat în comedia "Valentine's Day/ Ziua Îndrăgostiţilor", produsă de New Line Cinema, care a generat încasări de 158 de milioane de dolari pe plan mondial, după două săptămâni de prezenţă pe marile ecrane. Actorul de origine mexicană a jucat în recent lansatul "The Spy Next Door" şi a asigurat vocea unuia dintre personajele din filmul "Chihuahua de Beverly Hills" (2008).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici