"Spiderman", arestat după ce a escaladat un zgârie-nori din Sydney

Francezul Alain Robert, supranumit "Spiderman", a escaladat, luni, un zgârie-nori de 57 de etaje din Sydney, Australia, înainte de a fi arestat de către poliţie, informează Le Figaro în ediţia electronică.

23 afișări
Imaginea articolului "Spiderman", arestat după ce a escaladat un zgârie-nori din Sydney

"Spiderman", arestat după ce a escaladat un zgârie-nori din Sydney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Francezul a urcat 150 de metri pe turnurile Lumiere din centrul oraşului Sydney în 25 de minute, sub privirile şi aplauzale zecilor de curioşi.

"Omul păianjen" a afişat un banner inscripţionat cu adresa site-ului www.onehundredmonths.org pentru conştientizarea pericolelor încălzirii globale.

În vârstă de 48 de ani, Alain Robert este celebru pentru ascensiunile sale ilegale pe edificii urbane fără măsuri de siguranţă.

Primul său zgârie nori "adevărat" a fost în 1994, când a urcat pe turnul CityBank din Chicago. De atunci, francezul a escaladat peste 80 de zgârie-nori din toată lumea, pentru alertarea oamenilor privind încălzirea globală. El este deja cunoscut în Australia, după ce a escaladat sediul Operei din Sydney.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici