Spotify a ajuns la 271 de milioane de utilizatori în 2019. Consumul unui format a crescut cu 200%

Spotify, unul din cele mai importante servicii de streaming de muzică din lume, a ajuns la finalul lui 2019 la 271 de milioane de utilizatori, o creştere de 31%, potrivit rezultatelor financiare, sub aşteptările pieţei.

364 afișări
Imaginea articolului Spotify a ajuns la 271 de milioane de utilizatori în 2019. Consumul unui format a crescut cu 200%

sursa FOTO : Profimedia

Numărul utilizatorilor premium, adică abonaţii care plătesc pentru serviciu oferit, a urcat cu 29% în ultimul an, la 129 de milioane de persoane. Pe fondul rezultatelor, acţiunile companiei au scăzut cu 4,74% la bursa de la New York.

Veniturile totale în trimestrul patru s-a cifrat la 1,85 miliarde de euro, în creştere cu 24%, în timp ce veniturile generate de abonaţi au urcat într-un ritm similar, la 1,6 miliarde de euro.

Publicitatea a generat 217 milioane de euro în trimestrul patru din 2019, un avans de 23%.

Pe partea utilizatorilor premium, veniturile generate per abonat (ARPU – average revenue per user) a fost de 4,65 euro, în scădere cu 5%, evoluţie negativă pusă pe seama extinderii perioadei de probă pentru utilizatorii noi.

Un alt detaliu notabil din rezultatele Spotify este evoluţia numărului de podcast-uri oferite, care a ajuns la 700.000 de titluri şi produse de acest tip la finalul anului. Totodată, consumul orar de podcast-uri a urcat cu 200% în ultimul an.

În acelaşi timp, un element negativ este faptul că cheltuielile operaţionale au crescut cu 80% în trimestrul patru din anul trecut, la 551 milioane de euro.

Compania a mai anunţat că se aşteaptă la circa 328-348 de milioane de utilizatori activi la finalul lui 2020 şi la aproximativ 126-131 milioane de abonaţi premium. Veniturile pe acest an sunt estimate la o sumă între 1,71 miliarde de euro şi 1,91 milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici