"Starcraft 2 PC" şi "World Of Warcraft Cataclysm PC", cele mai vândute jocuri la Diverta, în 2010

"Starcraft 2 PC" şi "World Of Warcraft Cataclysm PC" sunt pe primele două locuri din topul celor mai căutate jocuri, în 2010, în reţeaua de librării Diverta, cu câte 2.200 de exemplare vândute, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Diverta.

130 afișări
Imaginea articolului "Starcraft 2 PC" şi "World Of Warcraft Cataclysm PC", cele mai vândute jocuri la Diverta, în 2010

"Starcraft 2 PC" şi "World Of Warcraft Cataclysm PC", cele mai vândute jocuri la Diverta, în 2010

Astfel, "Starcraft 2 PC" s-a situat la egalitate cu "World Of Warcraft Cataclysm PC", cu câte 2.200 de copii vândute din fiecare joc, anul trecut, în reţeaua Diverta.

Pe următoarele două locuri în topul celor mai vândute jocuri anul trecut în Diverta s-au clasat: "Sims 3 PC" - 900 de exemplare şi "World Of Warcraft Wrath Of The Lich King PC" - 800 de exemplare. "Call Of Duty Black OPS PC" a fost vândut în 400 de exemplare, la fel ca următoarele titluri din Top 10: "Fifa 11 PS 3", "Cod 6 Modern Warfare 2 PC", "Battlefield Bad Company 2 PC", "Fifa 11 PC" şi "Cod 6 Modern Warfare 2 PC".

Piaţa de Gaming (jocuri şi console) din România este estimată de Diverta la circa 15 milioane de euro. În Diverta, singurul segment din piaţa de home entertainment (muzică, filme şi jocuri) care a realizat anul trecut vânzările din 2009 (sau a fost în creştere uşoară) a fost cea a jocurilor (cu 2%). În schimb, filmele şi muzica au înregistrat o scădere de circa 25% în 2010 comparativ cu 2009. Potrivit Diverta, scăderile în domeniile filmelor şi muzicii în 2010 au fost cauzate de criza economică, "având în vedere că produsele nu sunt de subzistenţă, iar în majoritatea cazurilor sunt relativ uşor de consumat din surse alternative (internet, piraterie)".

Totodată, în 2010 în magazinele Diverta vânzărilor de jocuri deţin o pondere de 6,80% din totalul vânzărilor Diverta. "Piaţa de jocuri va înregistra în 2011 un volum similar celui din 2010, vor fi mai puţine lansări mari, dar vor apărea titlurile mature pentru noile platforme (Sony Move, Microsoft Kinect), Nintendo 3DS, Sony PS Phone şi va continua expansiunea bazei instalate de console", estimează Diverta.

Piaţa de home entertainment (muzică, filme şi jocuri) din România este estimată de reţeaua de librării Diverta la aproximativ 25 de milioane de euro, în 2010, o valoare similară urmând să se înregistreze şi în acest an.

Reţeaua Diverta are în prezent circa 50 de librării în toată ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici