Starul din "Tigru şi dragon", interzis în China, după ce i-a sprijinit pe militanţii pro-democraţie

Actorul Yun-Fat Chow, starul lungmetrajului "Tigru şi dragon" (2000), de Ang Lee, nu mai are voie să facă filme în China, după ce şi-a exprimat în mod public sprijinul faţă de militanţii pro-democraţie din Hong Kong.

194 afișări
Imaginea articolului Starul din "Tigru şi dragon", interzis în China, după ce i-a sprijinit pe militanţii pro-democraţie

Actorul Yun-Fat Chow, interzis în China, după ce i-a sprijinit pe militanţii pro-democraţie

Actorul a fost plasat pe "lista neagră" a artiştilor care nu mai au voie să filmeze în China, întocmită de autorităţile din această ţară, după întâlnirea sa cu studenţii din Hong Kong care resping instaurarea regimului comunist în fosta colonie britanică, informează contactmusic.com.

"M-am întâlnit cu localnicii şi cu studenţii din Hong Kong - sunt foarte curajoşi şi este emoţionant să vezi că ei luptă pentru principiile lor. Studenţii sunt rezonabili. Dacă guvernul vine cu o soluţie satisfăcătoare pentru cetăţeni şi studenţi, cred că această criză se va încheia", a declarat starul de cinema pentru cotidianul în dialect cantonez Apple Daily.

Yun-Fat Chow a criticat de asemenea decizia poliţiei de a utiliza gaze lacrimogene pentru dispersarea demonstranţilor: "Dacă guvernul foloseşte măsuri violente contra studenţilor, acest fapt este considerat o mare neplăcere de către populaţia din Hong Kong. Nu vreau să văd nicio persoană care să fie rănită".

Întrebat dacă este îngrijorat în legătură cu interdicţia de a mai lucra în China, actorul a declarat pentru publicaţia The Shanghaiist: "Asta e. Voi face mai puţine filme în China".

Yun-Fat Chow, născut pe 18 mai 1955, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi actori asiatici din ultimele decenii, remarcându-se atât în filme chineze, cât şi în producţii hollywoodiene. Printre filmele care l-au ajutat să devină celebru se numără lungmetraje precum "Întoarcerea Zeului Cartoforilor", "Corupţie în cartierul chinezesc", "Anna şi Regele", "Tigru şi dragon", "Piraţii din Caraibe: La capătul lumii" şi "Dragonball: Evoluţia".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici