Statuie în mărime naturală pentru ursul Muki din Balvanyos

Persoanele care l-au adoptat pe ursul Muki, care trăieşte de peste opt ani lângă o pensiune din Balvanyos şi a devenit atracţia turistică a zonei, i-au comandat acestuia o statuie în mărime naturală, care a fost amplasată în faţa pensiunii.

166 afișări
Imaginea articolului Statuie în mărime naturală pentru ursul Muki din Balvanyos

Statuie în mărime naturală pentru ursul Muki din Balvanyos (Imagine: Cătălina Constantin/Mediafax Foto)

Statuia lui Muki Maci, ursul care trăieşte lângă o pensiune din staţiunea Balvanyos, comuna covăsneană Turia, a primit, astfel, o statuie în mărime naturală, de 1,90 metri, de la cei care l-au adoptat.

Ursul trăieşte într-un loc special amenajat pentru el lângă pensiunea care se află în proprietatea actualului primar al comunei Turia, Daragus Attila, preşedintele Antrec Covasna.

Daragus Attila a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că de dragul lui Muki Maci a comandat statuia, care a fost amplasată în faţa pensiunii.

Potrivit sursei citate, statuia îl reprezintă pe Muki ridicat în două picioare, având o înălţime de 1,90 metri.

Daragus a spus că statuia a fost adusă din Polonia şi a costat 1.800 de lei.

Proprietarul pensiunii şi-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte viitorul ursului, întrucât unele asociaţii de protecţie a animalelor fac presiuni pentru eliberarea lui.

Daragus Attila a afirmat că s-a încercat de mai multe ori lăsarea în libertate a ursului, însă acesta se întoarce de fiecare dată.

Ursul Muki, sau Muki Maci, cum îi spun localnicii, este un animal prietenos, care trăieşte lângă o pensiune din staţiunea Balvanyos şi a fost găsit, alături de sora lui, în urmă cu peste opt ani, într-o pădure. Cei doi pui de la acea vreme, Mari şi Muki, au fost hrăniţi cu biberonul şi au trăit într-o cuşcă amenajată lângă o pensiune care se află în proprietatea actualului primar al comunei Turia, Daragus Attila.

În urmă cu peste doi ani, urşii au fost lăsaţi liberi, însă, în timp ce ursoaica Mari a ales viaţa în pădure, Muki s-a întors la locul în care a fost crescut.

Între timp, el a devenit o atracţie turistică în zonă, mascota complexului Balvanyos.

Autorităţile din staţiunea covăsneană Balvanyos aveau chiar un proiect de înfiinţare a unei grădini zoologice în localitate, pentru a-i putea oferi un adăpost lui Muki.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici