Stephen Hawking, cinci sfaturi despre cum să devii un geniu

Când nu lucra pentru a dezlega misterele găurilor negre, a mecanicii cuantice sau a relativităţii, Stephen Hawking scria cărţi precum "A Brief History of Time", în care explica originea Universului.

4028 afișări
Imaginea articolului Stephen Hawking, cinci sfaturi despre cum să devii un geniu

Stephen Hawking, cinci sfaturi despre cum să devii un geniu

În autobiografia publicată în 2013, omul de ştiinţă oferea 5 lecţii despre cum să devii un geniu. Deşi, nu este vorba de sfaturi ştiinţifice, ele sunt date de cel mai popular om de ştiinţă al secolului XXI, aşa că nu merită ignorate.

1. Nu lucra prea mult la şcoală!

Hawking susţinea că atitudinea predominantă din rândul studenţilor de la Universitatea Oxford era anti-muncă. „Am calculat cât de mult am învăţat. Aproape 1000 de ore în cei trei ani cât am stat acolo, aproximativ o oră pe zi”, a notat acesta.

2. Nu rata oportunităţi doar pentru că te simţi prea cool pentru ele!

„Abordam un aer de plictiseală şi aveam impresia că nimic nu merită să facem un efort. Unul dintre rezultatele bolii mele a fost că am schimbat această atitudine. Când eşti pus în faţa posibilităţii de a te confrunta cu o moarte timpurie, realizezi că viaţa merită trită şi că există o mulţime de lucruri pe care vrei să le faci”.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici