Stephen King, aspru criticat după comentariile despre premiile Oscar: „Diversitatea nu contează când e vorba de artă”

Scriitorul Stephen King se confruntă cu critici după ce a comentat negativ problema diversităţii în cazul nominalizărilor pentru premiile Oscar, notează The Guardian. „Nu aş lua niciodată în considerare diversitatea atunci când e vorba de artă”, a notat autorul pe Twitter.

1229 afișări
Imaginea articolului Stephen King, aspru criticat după comentariile despre premiile Oscar: „Diversitatea nu contează când e vorba de artă”

Sursa: Profimedia Images

Scriitorul este criticat vehement după ce a afirmat că nu ar lua ”niciodată în considerare diversitatea atunci când e vorba de artă”.

Stephen King a spus: ”Nu aş lua niciodată în considerare diversitatea atunci când e vorba de artă. Numai calitatea. Mi se pare că orice altă mod de a proceda ar fi greşit”. Scriitorul vorbea despre cele trei categorii pentru care are dreptul să facă nominalizări pentru distincţiile oferite de Academia Americană de Film, cel mai bun film, cel mai bun scenariu şi scenariu original.

Stephen King s-a născut în Portland, Maine, în 1947 şi este cel de-al doilea fiu al lui Donald şi Nellie Ruth Pillsbury King. Când avea doi ani, tatăl său şi-a abandonat familia, astfel că micul Stephen King a avut o copilărie grea, marcată de repetate mutări dintr-un oraş în altul. A devenit celebru după ce concernul editorial Doubleday a acceptat spre publicare ”Carrie”, iar New American Library a cumpărat drepturile ediţiei de buzunar cu suma record de 400 000 de dolari. În 1975 familia sa şi-a cumpărat prima casă la Bridgton, Maine, iar Stephen King a publicat ”Salem's Lot”. Stephen King a doborât toate recordurile de vânzare şi a primit numeroase premii, printre care şi prestigioasa Medalie pentru Contribuţii Deosebite în Domeniul Literaturii Americane oferită de National Book Foundation. În 2006 venitul său anual a fost estimat la 40 de milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici