Steven Spielberg va produce un serial TV inspirat din filmul său "Minority Report" - VIDEO

Cineastul american Steven Spielberg va produce un serial TV inspirat din filmul său "Raport special/ Minority Report", un succes de box office al anului 2002.

329 afișări
Imaginea articolului Steven Spielberg va produce un serial TV inspirat din filmul său "Minority Report" - VIDEO

Steven Spielberg va produce un serial TV inspirat din filmul său "Minority Report"

Acest thriller SF regizat de Steven Spielberg a avut la bază romanul omonim scris de Philip K. Dick. Avându-i în rolurile principale pe Tom Cruise şi Colin Farrell, lungmetrajul a obţinut încasări de peste 358 milioane de dolari pe plan mondial, informează contactmusic.com.

Potrivit site-ului TheWrap.com, celebrul cineast american speră să repete acest succes cu o versiune pentru micul ecran.

Serialul "Minority Report" va fi realizat pe baza unui scenariu scris de Max Borenstein, scenaristul thrillerului SF "Godzilla" (2014).

Steven Spielberg s-a implicat foate mult în ultimii ani în domeniul televiziunii şi este producătorul executiv al unor seriale SF foarte populare în Statele Unite, precum "Falling Skies", "Extant" şi "Under the Dome".

În ceea ce priveşte marele ecran, Steven Spielberg va regiza în perioada următoare două lungmetraje - un thriller despre Războiul Rece şi ecranizarea unei cărţi pentru copii, scrisă de Roald Dahl -, care vor ajunge în cinematografe în 2015 şi 2016.

Alte proiecte regizorale aflate pe agenda de lucru a cineastului american sunt thrillerul SF "Robocalypse" şi drama istorică "Montezuma".

Steven Spielberg a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu drama din 1998 "Salvaţi soldatul Ryan". Cineastul american a câştigat alte două premii Oscar în 1994 cu filmul "Lista lui Schindler", în calitate de regizor şi de producător al peliculei.

În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat 27 de filme, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale. Dintre acestea fac parte "Duel pe autostradă/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, thrillerul "Fălci/ Jaws" (1975), "Întâlnire de gradul trei" (1977), "Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute" (1981), "E.T. Extraterestrul" (1982), "Culoarea purpurie" (1985). Printre producţiile sale din anii '90 se disting "Jurassic Park" şi "Lista lui Schindler", dar şi "Salvaţi soldatul Ryan" (1998). Filmul biografic "Lincoln" (2012), pentru care Spielberg a fost nominalizat din nou la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, i-a adus actorului britanic Daniel Day-Lewis cel de-al treilea Oscar din carieră, câştigat în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici