Steven Tyler vrea să îl dea în judecată pe Donald Trump pentru utilizarea unei piese Aerosmith

Avocaţii rockerului Steven Tyler au declarat că îl vor da în judecată pe Donald Trump, dacă politicianul american va continua să ignore avertismentele pe care le-a primit deja în legătură cu utilizarea ilegală în campania sa electorală a piesei "Dream On" din repertoriul trupei Aerosmith.

398 afișări
Imaginea articolului Steven Tyler vrea să îl dea în judecată pe Donald Trump pentru utilizarea unei piese Aerosmith

Steven Tyler vrea să îl dea în judecată pe Donald Trump pentru utilizarea unei piese Aerosmith (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Donald Trump, un celebru magnat din industria imobiliară şi, totodată, vedetă a unor programe TV de tip reality-show, a utilizat acest cântec din anii '70 la mai multe reuniuni din campania sa electorală, însă rockerul Steven Tyler s-a declarat profund nemulţumit de folosirea piesei sale "Dream On", deoarece acest lucru ar sugera că el şi trupa Aerosmith l-ar susţine pe Trump, care doreşte să fie nominalizat din partea Partidului Republican în alegerile prezidenţiale americane din 2016, informează contactmusic.com.

Iniţial, avocaţii rockerului i-au trimis miliardarului Donald Trump o somaţie, în luna august, însă politicianul nu a respectat-o şi a folosit din nou piesa "Dream On", sâmbătă, în momentul apariţiei sale la o întrunire electorală în statul american Georgia. Avocaţii lui Steven Tyler au emis o nouă somaţie şi au solicitat un răspuns oficial din partea lui Doland Trump.

Ei au cerut, de asemenea, ca Donald Trump să elimine piesa "Dream On" din coloana muzicală care este difuzată în timpul apariţiilor publice ale miliardarului sau, în caz contrar, să furnizeze în instanţă dovezi valide care să ateste faptul că politicianul deţine drepturile legale de utilizare a acestui cântec.

Ca o ironie a destinului, cântăreţul Steven Tyler, simpatizant al Partidului Republican, a asistat la o dezbatere publică organizată de aripa de extrema dreaptă a acestei formaţiuni politice americane, în oraşul Cleveland din statul Ohio, în luna august. La acea dezbatere, unul dintre invitaţii speciali ai politicianului Donald Trump a fost Joey Kramer, toboşarul trupei Aerosmith.

În urmă cu câteva săptămâni, rockerul Michael Stipe şi foştii lui colegi din trupa R.E.M. au protestat în mod public după ce Donald Trump a utilizat în campania sa electorală o piesă celebră din repertoriul grupului, single-ul cu titlu apocaliptic "It's The End Of The World".

De asemenea, cântăreţul Neil Young l-a criticat la rândul său pe politicianul american, după ce acesta a utilizat fără permisiunea lui o piesă din repertoriul său, "Rockin' In The Free World", în timpul evenimentului prin care magnatul american şi-a anunţat în mod oficial candidatura la Casa Albă, în luna iunie.

Steven Tyler este solistul trupei rock Aerosmith, care a fost fondată în 1970, în New Hampshire. Muzica formaţiei include elemente de pop, heavy-metal, glam, R&B şi a inspirat numeroşi alţi artişti rock. Trupa a fost recompensată cu patru premii Grammy, zece MTV Video Music Awards şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001, în timp ce, în 2005, s-a clasat pe poziţia 57 în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor realizat de revista Rolling Stone. Printre cele mai cunoscute piese de succes ale grupului american se numără "Walk This Way", "Cryin'", "Janie's Got A Gun", "Dude (Looks Like A Lady)", "Dream On" şi "I Don't Wanna Miss A Thing".

Trupa Aerosmith a concertat la Bucureşti în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici