Sting revine la Bucureşti, într-un concert care va avea loc pe 31 iulie. Care sunt preţurile biletelor - VIDEO

Cântăreţul britanic Sting revine în România, în cadrul turneului său "Back To Bass", urmând să susţină un concert la complexul Romexpo din Bucureşti pe 31 iulie, informează organizatorii.

2401 afișări
Imaginea articolului Sting revine la Bucureşti, într-un concert care va avea loc pe 31 iulie. Care sunt preţurile biletelor - VIDEO

Sting revine la Bucureşti, într-un concert care va avea loc pe 31 iulie. Care sunt preţurile biletelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ca urmare a succesului înregistrat de turneul mondial "Sting 2011-2012", compania organizatoare de evenimente Live Nation anunţă că turneul "Back to Bass" va continua în acest an, iar Sting va interpreta multe dintre cele mai cunoscute hituri ale sale, acompaniat de o trupă formată din cinci muzicieni, chitaristul Dominic Miller, Vinnie Colaiuta (tobe), David Sancious (clape), Peter Tickell (vioară electrică) şi Jo Lawry (voce).

Turneul debutează în luna mai, în America de Nord, iar în iulie ajunge în Europa, cu spectacole programate, printre altele, în Suedia, Franţa, Germania, Norvegia, Italia şi România.

Concertul de la Bucureşti are loc pe data de 31 iulie, este găzduit de complexul Romexpo şi organizat de Marcel Avram şi East European Events, în colaborare cu D&D East Entertainment.

Biletele se găsesc la vânzare în reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone şi Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti -, precum şi online, pe eventim.ro.

Preţurile biletelor sunt următoarele: tribună (pe scaune) - 479,25 de lei, golden circle (promo) - 272,64 de lei, silver circle (promo) - 204,48 de lei, acces general (promo) - 144,84 de lei. Promoţia este valabilă până la epuizarea a câte 2.000 de bilete din fiecare categorie. Ulterior, preţurile vor fi următoarele: golden circle - 340,8 lei, silver circle - 255,6 lei, acces general - 181,05 lei.

Artiştii invitaţi să cânte în deschiderea show-ului lui Sting sunt Mike & The Mechanics şi James Walsh.

Turneul "Back to Bass" a încântat criticii de pretutindeni şi a adunat recenzii spectaculoase. Astfel, The Boston Globe scria că "Sting este atemporal într-un spectacol sublim", în timp ce Nice Matin scria despre artist că este "mai bun ca niciodată".

Compozitor, interpret, autor, actor, activist - Sting s-a născut în oraşul englez Newcastle, iar în 1977 s-a mutat la Londra pentru a forma trupa The Police, alături de Stewart Copeland şi Andy Summers. Formaţia a lansat cinci albume, a câştigat şase premii Grammy, iar în 2003 a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Din 1985, Sting a lansat 13 albume solo. Pentru a marca împlinirea a 25 de ani de carieră, Sting a lansat "25 Years", un box set de colecţie, şi albumul "The Best Of 25 Years". "Sting 25", aplicaţia gratuită pentru iPad, onorată cu distincţia Cannes Lions la categoria "Best Design/Aestetic" la Cannes Lions International Festival of Creativity, este disponibilă prin iTunes şi oferă acces la imagini din concertul care a marcat cea de-a 60-a aniversare a artistului, plus interviuri, fotografii, videoclipuri şi multe altele.

Sting a vândut aproape 100 de milioane de albume, solo şi alături de grupul The Police. Ca artist solo a câştigat 10 premii Grammy, un Glob de Aur, un Emmy şi a fost de trei ori nominalizat la Oscar.

Mike & The Mechanics s-a format în 1984, la iniţiativa membrului fondator Genesis, Mike Rutherford. Trupa a pornit la drum cu doi solişti vocali: Paul Carrack şi Paul Young. Debutul discografic al trupei s-a produs în 1985, cu albumul intitulat "Mike + The Mechanics", care a produs două mari hituri: "Silent Running (On Dangerous Ground)" şi "All I Need Is a Miracle". În 1988, trupa a lansat "The Living Years", un album care s-a bucurat de succes la nivel global şi datorită hitului omonim.

Au urmat alte două materiale de studio, "Word of Mouth" (1991) şi "Beggar on a Beach" (1995), care au sporit succesul trupei, transformând-o într-una dintre cele mai respectate şi apreciate formaţii rock. Ambele albume au produs hituri de mare succes radiofonic, precum "Word of Mouth", "Over My Shoulder", "Another Cup of Coffee" şi "Beggar On A Beach Of Gold". În 1996, trupa a lansat albumul "Hits". În 1999, a intrat în studio şi a produs un nou material, cu titlul "Mike & The Mechanics" (cunoscut şi sub denumirea de M6, datorită faptului că este cel de-al şaselea album).

În iulie 2000, trupa îl pierde pe solistul vocal Paul Young, decedat în urma unui atac de cord. Activitatea trupei este imediat suspendată. Va fi reluată patru ani mai târziu, când trupa s-a regrupat sub denumirea oficială Mike + The Mechanics featuring Paul Carrack. După cum o arată şi denumirea, Carrack a căpătat un rol mult mai important în trupă, fiind acum singurul solist vocal, cântând şi la instrumente cu clape şi asumându-şi chiar şi unele compoziţii. În această formulă, trupa lansează albumul "Rewired" (2004).

După o nouă pauză îndelungată, trupa revine în 2010, cu o nouă echipă de muzicieni grupaţi în jurul liderului Mike Rutherford. Printre noii veniţi se numără solistul vocal britanic Andrew Roachford şi actorul, cântăreţul şi dansatorul canadian Tim Howar. Cu aportul acestora, trupa lansează un nou material de studio, intitulat "The Road" (2011).

De-a lungul timpului, numele Mike & The Mechanics s-a dovedit a fi o alegere potrivită, în contextul în care viaţa trupei a fost marcată de mai multe schimbări de componenţă, în jurul lui Mike Rutherford. În 2013, trupa este gata să mai scrie o filă de istorie, întorcându-se acolo unde îi este locul: pe scenă.

James Walsh este fostul solist vocal al trupei post-britpop Starsailor. După aproape un deceniu de cântat în această formaţie, James a luat decizia dificilă de a suspenda activitatea trupei pe termen nelimitat. A pornit în turneu cu Sheryl Crow şi apoi s-a apucat să scrie muzică alături de Suzanne Vega. Ajuns compozitor în puterea cuvântului, s-a bucurat de avantajele noului său statut, de creator de piese pentru alţi artişti, fapt ce l-a inspirat să compună muzică nouă şi pentru el. Alături de producătorul şi compozitorul Sacha Skarbek (cunoscut pentru proiecte derulate cu Duffy şi Adele), James şi-a maturizat sound-ul, brut, dar în acelaşi timp, suficient de sofisticat.

La începutul lui 2013, James Walsh a lansat primul său EP solo, intitulat "Time is Nigh", o reflecţie asupra ultimilor doi-trei ani din viaţa sa. Cu o chitară acustică şi câteva piese noi foarte bune, artistul este gata să se prezinte în faţa publicului din toată lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici