Studiourile Fox au anunţat titlul şi data de lansare ale continuării filmului "Prometheus"

Studiourile Fox au anunţat, luni, că noul titlu al continuării filmului "Prometheus", de Ridley Scott, va fi "Alien: Covenant" şi că acest lungmetraj SF va fi lansat pe 6 octombrie 2017, informează screendaily.com.

406 afișări
Imaginea articolului Studiourile Fox au anunţat titlul şi data de lansare ale continuării filmului "Prometheus"

Studiourile Fox au anunţat titlul şi data de lansare ale continuării filmului "Prometheus" (Imagine: Movieweb)

Ridley Scott se pregăteşte să meargă în Australia pentru a găsi cele mai potrivite locuri în care să filmeze acest lungmetraj, în care Michael Fassbender îşi va relua rolul interpretat în pelicula originală. Filmările, la care se crede că va participa şi actriţa Noomi Rapace, vor debuta în februarie 2016.

Potrivit reprezentanţilor studiourilor Fox, al doilea opus din noua trilogie "Alien", care a debutat cu filmul "Prometheus", face legătura cu evenimentele prezentate în primul film din această serie, lansat în 1979.

Sinopsisul original al filmului descrie aventurile unui echipaj de astronauţi de pe nava spaţială Covenant, care, îndreptându-se spre o planetă îndepărtată, aflată la marginile galaxiei noastre, descoperă un veritabil "paradis" necartografiat, dar care, de fapt, este o planetă periculoasă, locuită doar de robotul android David, interpretat de Michael Fassbender.

Iniţial, acest film ar fi trebuit să se intituleze "Alien: Paradise Lost", iar premiera sa fusese programată pentru mai 2017.

Fanii francizei "Alien", care au rămas puţin cam confuzi după ce au văzut filmul "Prometheus", lansat în 2012, pot să respire liniştiţi, pentru că misterele şi întrebările rămase fără răspuns din acel prim opus al noii francize vor fi în cele din urmă explicate. Regizorul Ridley Scott a anunţat, în luna septembrie, că vrea să facă două continuări pentru acel film din 2012, la finalul cărora linia narativă va ajunge la momentul de debut al francizei "Alien".

Ridley Scott a regizat primul film din franciza "Alien" în 1979, care a generat apoi trei continuări, fiecare regizată de un alt cineast. Franciza "Alien" a inspirat şi câteva spin-off-uri oarecum înrudite, precum "Alien vs. Predator". Primul film din noua franciză "Prometheus" a fost prezentat ca un "prequel" (film a cărui acţiune o precede pe aceea din pelicula originală, n.r.) de sine stătător, dar a generat reacţii amestecate din partea criticilor, deşi a fost un succes de box office.

Lungmetrajul "Prometheus" a obţinut încasări de 403,3 milioane de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici