STUDIU: Actorii de la Hollywood au cariere mult mai îndelungate decât actriţele

Un nou studiu a dovedit faptul că vedetele masculine de la Hollywood, precum Tom Cruise şi Denzel Washington, reuşesc să joace în comedii romantice până în jurul vârstei de 50 de ani sau chiar 60 de ani, însă actriţele trebuie să fie tinere şi sexy dacă vor să interpreteze roluri principale.

267 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Actorii de la Hollywood au cariere mult mai îndelungate decât actriţele

STUDIU: Actorii de la Hollywood au cariere mult mai îndelungate decât actriţele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit dailymail.co.uk, studiul evidenţiază o realitate cunoscută şi acceptată de multă vreme la Hollywood: producătorii marilor studiouri consideră că bărbaţii devin mai buni odată cu vârsta, iar femeile trebuie să fie mereu tinere şi sexy.

Noul studiu arată că, chiar şi atunci când starurile masculine ajung la vârsta pensionării, acei actori sunt în continuare distribuiţi în filme în care au partenere actriţe care sunt suficient de tinere pentru a le fi fiice.

O analiză efectuată pe un eşantion de peste 400 de filme produse cu bugete mari la Hollywood a dezvăluit faptul că, odată ce actorii-vedetă precum Tom Cruise (53 ani) şi Denzel Washington (60 ani) depăşesc pragul de 35 de ani, diferenţa de vârstă dintre ei şi actriţele alături de care joacă în filme continuă să crească.

Experţii de la compania GraphJoy au arătat că, până la 35 de ani, Tom Cruise era, în medie, cu 1,25 ani mai în vârstă decât protagonistele filmelor în care a jucat.

Dar, după ce a împlinit 35 de ani, această diferenţă medie de vârstă a crescut la 12,55 ani.

Denzel Washington este, în medie, cu 15,33 ani mai în vârstă decât partenerele sale de pe marele ecran, iar, în cazul actorului Harrison Ford, diferenţa medie este de 13,89 ani.

Studiul a analizat 20 de actori de marcă de la Hollywood în perioada 1980 - 2015.

La începutul acestui an, actriţa Maggie Gyllenhaal a dezvăluit într-un interviu pentru The Wrap Magazine că un director de casting a refuzat să o distribuie într-un film în care l-ar fi avut ca partener pe un bărbat cu aproape 20 de ani mai în vârstă decât ea din cauză că era "prea bătrână".

Sexismul de la Hollywood nu reprezintă un fenomen nou. Un studiu realizat recent şi publicat în Journal Of Management a analizat topul 265 al actorilor şi actriţelor cu cele mai mari salarii şi a descoperit că onorariile plătite artistelor hollywoodiene, deşi cresc în mod constant în perioada în care acestea au vârstele cuprinse între 20 şi 30 de ani, scad brusc imediat după ce ele împlinesc vârsta de 34 de ani.

În schimb, onorariile actorilor de sex masculin ating maximul abia în jurul vârstei de 51 de ani şi se menţin la un nivel constant mulţi ani după aceea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici