Studiu. Comportamentul neştiut al urşilor polari. Ce au descoperit cercetătorii

  • O echipă de cercetători a analizat comportamentul ursului polar după ce s-au ciocnit de mai multe mituri
  • Oamenii de ştiinţă s-au gândit că trebuie să existe un fundament real în perpetuarea legendei
  • Legenda spune că ursul polar poate vâna morse cu ajutorul unor instrumente pe care şi le procură din natură
22025 afișări
Imaginea articolului Studiu. Comportamentul neştiut al urşilor polari. Ce au descoperit cercetătorii

Sursa foto: profimedia

O echipă de cercetători din Canada, SUA şi Groenlanda şi-au unit forţele pentru a determina dacă urşii polari se folosesc de instrumente atunci când vânează. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că se înâmplă rar, dar este posibil.

Din relatările istorice şi alte dovezi palpabile, ei au speculat că un urs polar se ascunde într-un punct înalt şi îşi surprinde prada cu un bloc de gheaţă aruncat în cap. Morsele au devenit principala ţintă pentru că sunt animale greoaie.

Cercetătorii au remarcat relatări independente, dar foarte asemănătoare, despre comportamentul de vânătoare al urşilor polari. Vânătorii inuiţi sunt primii care au descris acestă situaţie inedită acum mai bine de 200 de ani.

Din cauza schimbărilor climatice, urşii polari se confruntă cu dificultăţi mari de procurare a hranei. Ei au devenit inventivi pentru a se adapta la realităţile mediului dur în care trăiesc. Foca este principala lor pradă, dar în lipsa ei, morsele sunt o alternativă viabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici