- Home
- Life-Inedit
- EDINBURGH, (31.08.2015, 16:59)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Îngheţata care nu se topeşte, creată de cercetătorii scoţieni
Un sortiment de îngheţată care nu se topeşte a fost creat recent de cercetătorii scoţieni, cu ajutorul unei proteine dintr-un aliment japonez tradiţional, care face ca preparatele culinare să îşi păstreze forma solidă pentru o perioadă mai îndelungată, informează dailymail.co.uk.
428 afișări
STUDIU: Îngheţata care nu se topeşte, creată de cercetătorii scoţieni (Foto: AFP / Mediafax Foto)
Zilele tricourilor pătate cu ciocolată şi ale cornetelor de îngheţată pe care se preling picături lipicioase ar putea să devină în curând o simplă amintire, spun autorii acestui studiu. Cercetătorii scoţieni au descoperit o modalitate de fabricare a unui sortiment de îngheţată cu o textură mai fermă, ce permite acestui tip de desert să rămână în stare solidă pentru o perioadă mai mare de timp, graţie unei proteine care ajută ingredientele să rămână "lipite" unele de celelalte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
STUDIU. Timpul trece, suferința rămâne. Anxietatea pe care o simțiți ar putea fi „doliu pandemic”
-
Klaus Iohannis, despre decizia privind retragerea candidaturii lui Cîrstoiu: nu este un mare succes
-
Veşti bune. Preţurile alimentelor la nivel mondial ar urma să scadă în acest an - Oxford Economics. Recoltele abundente duc la scăderea preţurilor pentru grâu şi porumb, produse vitale
-
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Proteinele, care "leagă" împreună aerul, grăsimile şi apa din îngheţată, este conţinută într-un aliment japonez tradiţional, servit la micul dejun, denumit "natto".
Cercetătorii de la Universitatea Edinburgh şi de la Universitatea Dundee au descoperit că, prin adăugarea acestei proteine în îngheţată, deliciosul desert rămâne intact pentru o perioadă mai îndelungată.
De asemenea, proteina respectivă împiedică îngheţata să cristalizeze atunci când este pusă la congelator, generând, în schimb, o cremă cu o consistenţă omogenă şi onctuoasă.
Noua descoperire va permite producătorilor de îngheţată să folosească în procesul de fabricaţie mai puţine grăsimi saturate, iar noile sortimente de îngheţată vor conţine astfel mai puţine calorii. Noile sortimente de îngheţată ar putea fi lansate pe piaţă într-un interval de până la cinci ani.
Natto, preparat din boabe de soia fermentate, este un aliment servit adeseori la micul dejun alături de orez fiert. Natto are un conţinut ridicat de proteine şi are o textură lipicioasă şi fibroasă şi un miros asemănător brânzeturilor.
Proteina din boabele de soia ajută moleculele de lipide să se lipească de bulele de aer.
Citeşte şi: O anumită genă le face pe femei să aprecieze îngheţata şi dulciurile mai mult decât bărbaţii
Citeşte şi: Îngheţata care alungă răceala, un succes în SUA
Citește pe alephnews.ro: Cum poți deveni milionar? Christian Louboutin îți oferă răspunsul
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cei mai mari economişti maghiari: „Uitaţi de Austria. Trebuie să ajungem din urmă România! Avantajul semnificativ al Ungariei faţă de România la dezvoltare calitativă nu mai există“
Citește pe www.zf.ro: Adevărul de pe stradă: Câte maşini sunt de fapt în Bucureşti.
Citește și: O anumită genă le face pe femei să aprecieze îngheţata şi dulciurile mai mult decât bărbaţii
Citește și: Îngheţata care alungă răceala, un succes în SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Aplicația care știe dacă navighezi pe site-uri porno. Părinții și copiii își pot urmări istoricul reciproc
Unul dintre cei mai mari economişti maghiari: „Uitaţi de Austria. Trebuie să ajungem din urmă România! Avantajul semnificativ al Ungariei faţă de România la dezvoltare calitativă nu mai există“
De ce să te duci să lucrezi la H&M la Londra, pe 1.800 de lire sterline, când aceiaşi bani îi obţii la Bucureşti, într-o trattorie, şi ai costurile vieţii mult mai reduse, începând cu chiria?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc! A luat bani de la toată lumea”
CANCAN.RO
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și obiceiuri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe