Studiu: Un medicament folosit pentru reducerea colesterolului împiedică efectul anibioticelor

  • Colestiramina este un medicament care reduce colesterolul.
  • Împiedică antibioticele să dezvolte rezistenţă antimicrobiană.
  • Descoperirile au fost publicate în jurnalul eLife.
14426 afișări
Imaginea articolului Studiu: Un medicament folosit pentru reducerea colesterolului împiedică efectul anibioticelor

Studiu: Un medicament folosit pentru reducerea colesterolului, împiedică efectul anibioticelor

Potrivit unor noi cercetări realizate de oamenii de ştiinţă de la Penn State şi de la Universitatea din Michigan, colestiramina, un medicament folosit pentru reducerea colesterolului, luată împreună cu un antibiotic previne ca antibioticul să dezvolte rezistenţă antimicrobiană.

Andrew Read, unul dintre autorii studiului a spus că rezistenţa antimicrobiană este o problemă gravă care a dus la moartea oamenilor din cauza unor infecţii bacteriene obişnuite.

O cauză importantă a infecţiilor rezistente la antibiotice în mediul medical este o bacterie rezistentă la antibiotice.

Daptomicina este printre singurele antibiotice care mai pot trata infecţia cu această bacterie şi doar în doze mari pentru că bacteria începe să dezvolte rezistenţă.

Astfel, oamenii de ştiinţă au descoperit că antibioticele, în combinaţie cu colestiramina împiedică bacteria să rezvolte rezistenţă şi funcţionează ca un anti-antibiotic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici