SUA primeşte cu braţele deschise mii de noi cetăţeni, cu ocazia Zilei Independenţei: Mesajul emoţionant transmis de un oficial în timpul unei ceremonii | FOTO

În timp ce mii de imigranţi aşteaptă să afle dacă vor fi deportaţi din centrele de detenţie americane, 26 de imigranţi au participat la o ceremonie de dobândire a cetăţeniei, care a avut loc la Everglades National Park, miercuri dimineaţa, transmite The Miami Herald.

1050 afișări
Imaginea articolului SUA primeşte cu braţele deschise mii de noi cetăţeni, cu ocazia Zilei Independenţei: Mesajul emoţionant transmis de un oficial în timpul unei ceremonii | FOTO

Sursa: MediafaxFOTO

Ceremonia este doar una din cele aproape 110 organizate de Serviciile de Cetăţenie şi Imigrare Americane la nivelul întregii ţări în această săptămână, cu ocazia Zilei Independenţei, pentru a primi cu braţele deschise aproape 7.500 de noi cetăţeni americani. La ceremonia din Miami au participat persoane din 12 ţări străini.

„America este, şi a fost dintotdeauna, o naţiune de imigranţi”, a spus Sarahi Kim Baro, ofiţer în cadrul Serviciilor de Cetăţenie şi Imigrare Americane, scrie The Miami Herald

Participanţii s-au ridicat în picioare pentru intonarea imnului naţional, s-au ridicat pe rând în timp ce ţara de origine a fiecăruia era strigată şi au recitat Jurământul de Credinţă, înainte să primească certificate prin care li se recunoaşte cetăţenia. Copiii minori ai celor care au primit cetăţenia în cadrul ceremoniei, au devenit şi ei automat cetăţeni americani.

Printre persoanele care au participat la ceremonie, s-a numărat şi Ileana Gonzales, originară din Cuba, care a venit în Statele Unite în iunie 2014.

„Am o fiică în vârstă de un an şi ea este inspiraţia mea”, a spus Gonzales. „Datorită fetiţei mele am devenit cetăţean american. Mi-ar plăcea să fac parte din această naţiune extraordinară”, a adăugat aceasta.

Maria Hilma Rosale, în vârstă de 72 de ani, din Honduras, a primit şi ea cetăţenia. Alături de ea a fost şi fiica sa, Rosale spunând că este bucuroasă că poate vota în sfârşit, acest sentiment fiind împărtăşit de toţi cei prezenţi la ceremonie.  

„Ca cetăţeni americani, nu suntem uniţi de trecut, de rasă sau relegie, dar de cetăţenia comună”, a spus Lim Baro, citind un mesaj de la directorul Serviciilor de Cetăţenie şi Imigrare, Ken Cuccinelli. „Vă încurajez să vă folosiţi talentele şi abilităţile pentru a construi o Americă mai bună şi mai puternică”, a adăugat Lim Baro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici