Suma uriaşă pentru care a fost vândută la licitaţie bâta folosită de Babe Ruth la al 500-lea home run

Bâta fostului mare jucător de baseball Babe Ruth, folosită în 1929, când a reuşit al 500-lea home run din cariera sa, a fost vândută la licitaţie, duminică, pentru suma de 1.000.800 de dolari, transmite NBC.

85 afișări
Imaginea articolului Suma uriaşă pentru care a fost vândută la licitaţie bâta folosită de Babe Ruth la al 500-lea home run

Sursa: Profimediaimages

Bâta, care a fost făcută cadou de Babe Ruth primarului de la acea vreme din Suffern (New York), Jim Rice, în anii 40, a fost vândută la o licitaţie care a avut loc în California. Cumpărătorul, care a dorit să rămână anonim, a plătit suma de 1.000.800 de dolari.

Potrivit sursei citate, nu este pentru prima dată când când una dintre bâtele lui Babe Ruth este vândută pentru o astfel de sumă. O bătă folosită în 1923, când a reuşit primul home run de pe "Yankee Stadium", a fost vândută pentru 1,3 milioane de dolari, în anul 2004.

Fiul lui Jim Rice a povestit că tatăl său şi Babe Ruth se vedeau zilnic, jucând golf sau bowling, după ce ultimul s-a retras din baseball, în 1935. În plus, bâta primită cadou de fostul primar, alături de un autograf, ar fi stat ascunsă mulţi ani în casă de teamă să nu fie furată: "Devenise mai mult o povară. Am fost foarte îngrijoraţi, trebuia să o asigurăm cumva. Ne-am gândit că cineva ar fi putut să pună ochii pe ea", a spus Terry Rice.

Babe Ruth a fost primul jucător din istoria MLB care a atins borna de 500 de home runs. S-a întâmplat în 1929, la un meci contra celor de la Cleveland Indians.

În cariera sa, petrecută în cea mai mare parte la echipa New York Yankees, Ruth a reuşit 714 de home runs, clasându-se pe locul al treilea în istorie, după Hank Aaron şi Barry Bonds.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici