Suma URIAŞĂ primită drept despăgubire de un cuplu, după ce un erbicid le-ar fi cauzat cancer

O instanţă din statul american California a decis că un cuplu să primească 2 miliarde de dolari despăgubiri, după ce oamenii ar fi făcut cancer din cauza unui erbicid.

1075 afișări
Imaginea articolului Suma URIAŞĂ primită drept despăgubire de un cuplu, după ce un erbicid le-ar fi cauzat cancer

Suma URIAŞĂ primită drept despăgubire de un cuplu, după ce un erbicid le-ar fi cauzat cancer

Astfel, grupul german de farmaceutice, Bayer, este obligat de instanţa americană să plătească despăgubirea uriaşă. Totuşi Bayer a negat acuzaţiile că erbicidul ar produce cancer şi arată că produsul este sigur pentru utilizare, arată BBC.

Erbicidul a intrat în portofoliul companiei germane, după ce a cumpărat compania rivală Monsanto.

Avocaţii celor doi oameni, ambii de peste 70 de ani, afirmă că despăgubirea primită este ”istorică”.

”Juriul din instanţă a văzut documente care demonstrau că, din prima zi, comania Monsanto nu a avut niciun interes să cerceteze dacă produsul este sigur”, a spus unul dintre avocaţii oamenilor, Brent Wisner.

Juriul a acordat fiecăruia dintre oameni câte un miliard de dolari daune şi câte 55 de milioane de dolari daune compensatorii.

Într-un comunicat, Bayer arată că este dezamăgită de verdict şi că va face apel. În prezent, compania mai înfruntă alte 13,400 de procese din cauza aceluiaşi produs, mai arată sursa citată.

În luna martie, o instanţă din San Francisco a acordat 80 de milioane de dolari unui californian după ce a descoperit că acelaşi produs i-ar fi cauzat cancer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici