Suspendarea proiectului de amenajare a unui baraj în Amazonia, o mare victorie pentru James Cameron

James Cameron, regizorul filmului "Avatar", considerat o "frescă ecologică", a catalogat drept "o mare victorie" suspendarea de către justiţia braziliană a proiectului de amenajare a unui mare baraj în jungla amazoniană, faţă de care s-a opus cu insistenţă în ultimele săptămâni.

25 afișări
Imaginea articolului Suspendarea proiectului de amenajare a unui baraj în Amazonia, o mare victorie pentru James Cameron

Suspendarea proiectului de amenajare a unui baraj în Amazonia, o mare victorie pentru James Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem extrem de fericiţi, deoarece este o mare victorie în această luptă simbolică. Ea ne acordă răgazul de a atrage atenţia, la nivel local şi internaţional, asupra faptului că Brazilia are nevoie de o politică energetică diferită şi durabilă", a declarat regizorul canadian, cu ocazia unei conferinţe despre mediu organizată la Washington.

"Suntem încântaţi că cererea de oferte a fost suspendată, însă proiectul va fi cu siguranţă prezentat din nou", a avertizat James Cameron.

Justiţia din statul amazonian Para din nordul Braziliei a decis, miercuri seară, să suspende cererea de oferte pentru controversatul proiect de amenajare a unui baraj în Amazonia, considerat a treia hidrocentrală ca mărime din lume.

Regizorul canadian a cerut, totodată, Institutului pentru Mediu din Brazilia să emită o nouă licenţă ecologică pentru acest proiect, catalogat de judecătorul brazilian drept "o crimă ecologică".

James Cameron, al cărui film "Avatar" este considerat o odă adusă respectării mediului înconjurător, s-a exprimat în cadrul acestei conferinţe la doar câteva ore după o călătorie întreprinsă în Amazonia, în regiunea ameninţată de construcţia acelui baraj, în care mai multe triburi amerindiene trăiesc de multe secole într-o perfectă armonie cu natura.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici