Sute de persoane, la Întâlnirea vânătorilor din Ţinutul Secuiesc patronată de vicepremierul Ungariei

Sute de vânători participă, sâmbătă, la cea de-a patra ediţie a "Întâlnirii vânătorilor din Ţinutul Secuiesc", organizată în comuna covăsneană Arcuş şi patronată de vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt.

272 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane, la Întâlnirea vânătorilor din Ţinutul Secuiesc patronată de vicepremierul Ungariei

Sute de persoane, la Întâlnirea vânătorilor din Ţinutul Secuiesc patronată de vicepremierul Ungariei (Imagine: Ana Poenaru/Mediafax Foto)

Întâlnirea vânătorilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş a început, sâmbătă, cu o paradă a asociaţiilor de vânătoare din zonă, urmată de discursuri.

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, care este şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Vânătorilor din Ungaria, a vorbit, în discursul său, despre importanţa promovării culturii vânătoreşti în societate.

"Este foarte important ca societatea să înţeleagă diferenţa între omul cu puşca şi vânătorul adevărat”, a spus vicepremierul Ungariei.

Acesta a adăugat că în Ungaria există o campanie destinată promovării culturii vânătoreşti: "Această cultură este o moştenire atât de minunată, care trebuie transmisă mai departe şi care trebuie să fie accesibilă întregii societăţi”.

Din programul "Întâlnirii vânătorilor din Ţinutul Secuiesc", la care participă sute de vânători din ţară şi din străinătate, nu a lipsit nici tradiţionala slujbă a Sfântului Hubertus, urmată de înmânarea diplomelor de merit vânătoresc.

Festivalul cinegetic, care se desfăşoară pe tot parcursul zilei de sâmbătă, mai cuprinde, printre altele, un concurs gastronomic cu carne de vânat, un târg cu obiecte vânătoreşti şi meşteşugăreşti, un concurs de boncănit, precum şi o prezentare de modă a creatoarei Hampel Katalin.

În galeria grădinii Castelului Szentkereszty din comuna Arcuş pot fi văzute creaţiile pictorului naturalist Kun Edit şi o expoziţie de trofee.

Potrivit Primăriei Sfântu Gheorghe, patronul evenimentului este Semjén Zsolt, vicepremierul Ungariei.

Întâlnirea vânătorilor este organizată de Asociaţia "Vadon", Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria Sfântu Gheorghe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici