Sute de turişti britanici au făcut rezervări la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

Aproximativ 300 de turişti britanici au făcut rezervări, pentru acest sezon, pentru camerele Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, judeţul Sibiu, după ce în noaptea de Revelion 12 turişti din Anglia au petrecut acolo.

48 afișări
Imaginea articolului Sute de turişti britanici au făcut rezervări la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

Sute de turişti britanici au făcut rezervări la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de conducerea Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac (judeţul Sibiu), 12 turişti britanici şi-au petrecut noaptea de Revelion între gheţuri, la Ice Hotel Bâlea Lac.

"Pe lângă senzaţia aproape ireală oferită de acest loc sau experienţa inedită a somnului între gheţuri, cei 12 britanici au avut parte în noaptea de Revelion şi de un meniu special, oferit de Ice Restaurant. Din meniul special nu au lipsit aperitivele, buchetul de somon fume cu cremă de icre, sosul din muştar şi pâinea prăjită, supa cremă de morcovi cu frişcă şi crutoane, medalionul de viţel cu cremă din boabe de piper verde, varza de Bruxelles şi piureul de cartofi cu rozmarin, dar nici desertul-surpriză a la Ice Hotel. Aperitivul şi desertul au fost servite pe platouri de gheaţă, fapt ce reprezintă o premieră pentru România şi această parte a Europei", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, tot mai mulţi turişti din Anglia au ales să viziteze Ice Hotel, după ce acesta a fost inaugurat, în noaptea de Revelion, de cei 12 britanici.

"Tot mai mulţi locuitori ai Marii Britanii doresc să ajungă la Ice Hotel de la Bâlea Lac. Untravelled Paths, operatorul turistic ce i-a adus în Romania pe cei 12 britanici ce şi-au petrecut Revelionul 2010 la Ice Hotel, doreşte să mai vină aici cu alte câteva serii de turişti, numărul celor ce şi-au făcut deja o rezervare pe acestă filieră fiind de aproximativ trei sute", se arată în comunicat.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, sfinţirea Bisericii de Gheaţă, care face parte din complexul Ice Hotel 2010, eveniment care trebuia să aibă loc de Bobotează, va fi amănată cu o săptămână.

În ziua de Bobotează, preoţi reprezentanţi ai diferitelor culte religioase vor sfinţi apa din Lacul Bâlea şi locul unde urmează să fie construită Biserica de Gheaţă.

Construcţia unicului Hotel de Gheaţă din Europa de Sud-Est a fost finalizată în 24 decembrie, acesta fiind deschis pentru vizitatori. Proiectul de marketing turistic "Ice Hotel Bâlea Lac" are ca principal scop promovarea potenţialului turistic din Masivul Făgăraş, precum şi crearea şi dezvoltarea unui brand turistic pentru Bâlea Lac.

Suprafaţa totală de construcţie a hotelului este de aproximativ 650 de metri pătraţi. Hotelul dispune de zece camere duble, un Ice Bar, un Ice Restaurant şi o esplanadă cu o expoziţie de statui din gheaţă.

Fiecare cameră poartă numele unui filosof cunoscut, român sau străin, acolo fiind expuse scurte prezentări ale filosofilor respectivi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici