Târg de Sfântul Dumitru, de vineri până duminică, la Muzeul Satului din Capitală

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală organizează, de vineri până duminică, o nouă ediţie a Târgului de "Sfântul Dumitru", patronul şi protectorul acestui spaţiu de cultură, informează un comunicat.

352 afișări
Imaginea articolului Târg de Sfântul Dumitru, de vineri până duminică, la Muzeul Satului din Capitală

Târg de Sfântul Dumitru, de vineri până duminică, la Muzeul Satului din Capitală

În cele trei zile de sărbătoare, vizitatorii se vor putea bucura de prezenţa ansamblurilor folclorice, a tarafurilor şi a soliştilor de muzică populară românească şi ale etniei bulgare, precum şi de muzica de fanfară, muzica religioasă şi onoruri militare. Nu vor lipsi din program spectacole de teatru, expoziţii de fotografie, parada costumelor de inspiraţie populară şi o şezătoare la mijloc de zi - vineri, de la ora 14.00.

Produsele din gastronomie tradiţională - cozonaci, plăcinte, produse din carne, brânzeturi, turtă dulce, produse bio, miere, fructe şi legume, zacuscă, dulceţuri vor aştepta târgoveţii atraşi de aromele de toamnă prezentate, spun organizatorii.

Meşteri populari veniţi din toate zonele ţării vor fi prezenţi la târg cu obiectele create şi realizate de ei, care vor putea fi admirate sau/ şi cumpărate.

Numită odinioară Sânmedru, sărbătoarea Sfântului Dumitru marchează al doilea sezon pastoral, iernatul, când natura şi fiinţa se pregătesc de hibernare, pentru a renaşte în primăvară. În opoziţie cu Sângiorzul (Sfântul Gheorghe), care încuie iarna şi înfrunzeşte codrul, Sânmedru încuie vara şi desfrunzeşte codrul.

Sâmbătă, graţie colaborării cu Ambasada Ciprului în România, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" va găzdui un moment de dans şi de muzică religioasă susţinute de grupuri de artişti din Cipru.

Organizatorii anunţă că vizitatorii care poartă numele Dumitru sau Dumitra au acces gratuit (pe bază de buletin), în zilele de vineri şi sâmbătă.

Târgul de "Sfântu Dumitru" se va deschide vineri, la ora 12.00, şi va putea vizitat şi în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 9.00 şi 18.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici