Te deplasezi cu bicicleta sau trotineta? Ai putea raporta online sau prin SMS eventualele gropi şi alte probleme de pe piste

  • Cei care folosesc pistele de biciclete ar putea raporta online problemele care apar pe piste.
  • Gropile şi lipsa marcajului vor putea fi sesizate şi printr-un sms.
  • La Cluj funcţionează deja o astfel de aplicaţie.
169 afișări
Imaginea articolului Te deplasezi cu bicicleta sau trotineta? Ai putea raporta online sau prin SMS eventualele gropi şi alte probleme de pe piste

Mergi la muncă cu bicicleta sau trotineta? Îţi dau o veste care s-ar putea să te bucure. Un proiect de ordin lansat în dezbatere publică de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei prevede crearea unui sistem de raportare a problemelor întâlnite pe traseu. Fie că e vorba de o groapă sau un marcaj lipsă, ai putea sesiza aceste lucruri fie online, fie prin intermediul unui SMS. 

La Cluj autorităţile au lansat de trei ani aplicaţia „MyCluj”, prin care oricine poate să facă sesizari, să depună plângeri sau să semnaleze problemele din oraş în câteva secunde, fără să se deplaseze la primărie. În plus, clujenii pot urmări în timp real dacă sesizarea a primit sau nu un răspuns.

Dacă foloseşti trotineta electrică, să nu uiţi că circulaţia pe trotuare este interzisă, iar acolo unde nu există piste special amenajate trebuie folosite sectoare de drum unde viteza maximă a maşinilor nu trece de 50 km/oră.

Între 2016-2019 au fost înregistrate 192 de accidente rutiere cu trotinete. O persoană a murit, 37 au fost rănite grav, iar 156 rănite uşor.

Amenzile pentru cei care nu respectă regulile pe trotinetă sunt cuprinse între 870 şi 1.160 de lei. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici