Theodor Stolojan şi-a povestit aventura pe munte în peninsula Kamceatka

  • Fostul premier a povestit la Marius Tucă Show că urcat până la 3.000 de metri.
  • Cel mai înalt vârf muntos din zonă atinge altitudinea de 4.750 de metri.
  • Kamceatka este o peninsulă în regiunea estică a Rusiei, cu 160 de vulcani, din care 28 sunt activi.
599 afișări
Imaginea articolului Theodor Stolojan şi-a povestit aventura pe munte în peninsula Kamceatka

Theodor Stolojan şi-a povestit aventura pe munte în peninsula Kamceatka

Nu oricine poate să cucerească munţii. Pentru asta, ai nevoie de antrenament, de ambiţie şi nu în ultimul rând, de un om cu experienţă precum alpinistul David Neacşu care să te conducă spre vârf.

Theodor Stolojan este un împătimit al drumeţiilor care ajunge în fiecare an pe câte un munte.

Acesta a explicat la Marius Tucă Show ce înseamnă acest sport:

”Când mergem pe munte fiecare îşi stabileşte limita pe care o are. Adică pe Kamceatka eu m-am oprit pe 3.300 de m, iar colegi de ai mei au urcat până în vârful vulcanului”.

”Acolo a trebui să cărăm cort, saltea, sac de dormit haine, bocanci de schimb. Deci avema un rucsac în Kamceatka, cam 14-15 kg, a fost cel mai dur ca să spun aşa”.

Potrivit wikipedia, Kamceatka este o peninsulă în regiunea estică a Rusiei, face parte din Orientul Îndepărtat Rus, identificându-se în parte cu Regiunea Kamceatka. Vestul peninsulei este scăldat de Marea Ohotsk, iar în partea de est de Marea Bering şi de Oceanul Pacific. În anul 1966, regiunea vulcanică de pe peninsulă a fost declarată patrimoniu mondial UNESCO.

Kamceatka ocupă o suprafaţă de 370.000 km² fiind cea mai mare peninsulă din Asia de Est. Se situează între strâmtoarea Bering, Marea Ohoţk şi insula Sahalin. Peninsula se întinde din Siberia de Est spre sud în direcţia Japoniei, continuând în insulele Kurile. Cel mai mare oraş de pe pennisulă este Petropavlovsk Kamciaţki, care se află în golful Avacea, unul dintre cele mai mari golfuri naturale din lume.

Din punct de vedere geologic, Kamceatka este o regiune tânără, cu vârsta de cca. 2 milioane de ani. Peninsula a luat naştere prin ridicarea ei de către procesele geotectonice dintre placa Pacificului care intră cu o viteză de 8 cm pe an sub placa Euroasiei. Kamceatka are lungimea de 1200 km şi o lăţime de 450 km, întinzându-se de la latitudinea geografică de 51°N până la 62°N.

Pe teritoriul peninsulei se află numeroase gheizere şi cca. 160 de vulcani din care 28 sunt activi. Munţii Sredinîi de pe peninsulă care se întind în direcţia nord-sud, cu cel mai înalt vârf Klucevskaia Sopka măsurând altitudinea de 4.750 m. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici