Thom Yorke, solistul trupei Radiohead, a compus un cântec care durează 18 zile

Thom Yorke, solistul trupei britanice Radiohead, a compus un cântec care are o durată totală de 18 zile, informează site-ul revistei People.

538 afișări
Imaginea articolului Thom Yorke, solistul trupei Radiohead, a compus un cântec care durează 18 zile

Thom Yorke, solistul trupei Radiohead, a compus un cântec care durează 18 zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântecul "Subterranea", care are o durată totală de 432 de ore, a fost compus pentru a fi utilizat ca fundal sonor pentru o retrospectivă ce marchează împlinirea a 25 de ani de la debutul artistului Stanley Donwood, bun prieten cu Thom Yorke. De altfel, Stanley Donwood a creat copertele pentru toate albumele trupei Radiohead începând cu materialul discografic "The Bends" din 1995.

Single-ul "Subterranea" este considerat "un amestec ciudat de structuri ambientale şi sunete experimentale", potrivit publicaţiei The Independent, care afirmă că fiecare minut din acest cântec este diferit.

Thom Yorke nu intenţionează să lanseze single-ul "Subterranea" pe piaţă după închiderea expoziţiei dedicate artistului Stanley Donwood.

Expoziţia, intitulată "The Panic Office", este organizată la Sydney, în Australia, şi va dura până pe 6 iunie.

Radiohead este o trupă britanică de rock alternativ din Oxfordshire. Membrii formaţiei sunt Thom Yorke (voce, chitară, electronics), Jonny Greenwood (chitară), Ed O'Brien (chitară, backing vocals), Colin Greenwood (bas, sintetizator) şi Phil Selway (tobe, percuţie). De-a lungul carierei, trupa Radiohead a vândut peste 30 de milioane de albume şi a primit numeroase trofee importante, inclusiv trei premii Grammy şi şapte NME Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici