Tina Turner împlineşte 80 de ani. Ce spune cântăreaţa despre gravele probleme de sănătate cu care se confruntă

Cântăreaţa Tina Turner a vorbit despre împlinirea vârstei de 80 de ani şi a mărturisit că simte că a primit ”o a doua şansă” după ce s-a confruntat cu probleme majore de sănătate, notează publicaţia The Mirror.

5647 afișări
Imaginea articolului Tina Turner împlineşte 80 de ani. Ce spune cântăreaţa despre gravele probleme de sănătate cu care se confruntă

Tina Turner împlineşte 80 de ani: E o a doua şansă

Legenda muzicii ultimei jumătăţi de secol, Tina Turner împlineşte 80 de ani pe 26 noiembrie şi mărturiseşte că ”parcă e o a doua şansă”.

În 60 de ani de carieră, Tuner a vândut peste 200 de milioane de discuri.

În ultimii ani, cântăreaţa s-a văzut obligată să se concentreze mai mult asupra problemelor de sănătate fiind nevoită să treacă printr-un transplant de rinichi şi să trateze afecţiunile cauzate de cancer.

“Am 80 de ani. Ce crezi? Cum mă gândeam că o să fiu la 80 de ani? Nu aşa”, a spus Turner.

“Arăt bine, mă simt bine. Am trecut prin afecţiuni grave dar acum le-am scos la capăt. E o a doua şansă în viaţă”, a explicat cântăreaţa care a adăugat “Sunt fericită să am 80 de ani”.

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee). Tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei era de origine indiană. Cântăreaţa a trecut, de altfel, la budism în 1970.

După liceu, Tina Turner s-a mutat la Saint Louis, pe atunci capitala blues-ului, unde l-a întâlnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea. Primul lor single - "Fool in Love" - a urcat pe primul loc în topul Hit Parade.

Consacrarea ei a venit în 1966, odată cu lansarea piesei "River Deep Mountain High", compusă special pentru ea de Phil Spector.

Căsnicia artistei americane a început să se degradeze după ce Ike Turner a devenit dependent de droguri şi abuziv, Tina Turner părăsindu-l pe Ike pe 2 iulie 1976 şi luând cu ea cei patru copii ai cuplului, dintre care doi provin dintr-o relaţie anterioară a soţului ei.

În timpul divorţului, cântăreaţa a renunţat la orice sprijin din partea lui Ike şi la drepturile asupra melodiilor comune. Şi-a început cariera solo în 1984, la New York, pe când avea datorii de o jumătate de milion de dolari şi trăia doar din ajutorul social. În acelaşi an, la vârsta de 45 de ani, Tina Turner a câştigat patru premii Grammy pentru albumul care a marcat revenirea ei în industria muzicală, "Private Dancer", şi a jucat alături de Mel Gibson în filmul "Mad Max - Beyond Thunderdome".

Într-o carieră impresionantă de aproape o jumătate de secol, Tina Turner, considerată cântăreaţa cu cel mai mare succes din muzica rock, supranumită de altfel "regina rock and roll", a lansat 10 albume de studio, a jucat în numeroase filme, iar discurile ei s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare în toată lumea. Cântăreaţa americană, celebră pentru vocea ei puternică, îşi electriza publicul de fiecare dată cu energia ei debordantă din concerte. Tina Turner a vândut mai multe bilete la show-urile sale decât oricare alt artist solo din istorie şi a câştigat opt premii Grammy.

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după turneul ei de adio care a avut loc în 2008/2009. Cântăreaţa a învăţat limba germană şi s-a mutat în Elveţia în 1995, pentru a locui cu partenerul său de viaţă Erwin Bach. În 2013, cei doi s-au căsătorit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici