Tina Turner la 73 de ani. Povestea "Reginei Rock and Roll" - FOTO, VIDEO

Tina Turner, care a devenit celebră în întreaga lume cu piese ca "What's Love Got to Do with It", "Simply the Best" sau "Proud Mary", a decis la 73 de ani să devină cetăţean elveţian. Cântăreaţa a avut un mariaj marcat de abuzuri şi dependenţa de droguri, a trecut printr-un divorţ şi a cunoscut faima, electrizând publicul cu energia concertelor sale.

16005 afișări
Imaginea articolului Tina Turner la 73 de ani. Povestea "Reginei Rock and Roll" - FOTO, VIDEO

Tina Turner (Imagine: Hepta)

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee). Tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei era de origine indiană. Cântăreaţa a trecut, de altfel, la budism în 1970.

După liceu, Tina Turner s-a mutat la Saint Louis, atunci capitala blues-ului, unde l-a întâlnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea. Primul lor single - "Fool in Love" - a urcat pe primul loc în topul Hit Parade.

Consacrarea ei în cariera solo a venit în 1966, odată cu lansarea piesei "River Deep Mountain High", compusă pentru ea de Phil Spector.

Căsnicia ei a început să se degradeze după ce Ike Turner a devenit dependent de droguri şi abuziv, Tina Turner părăsindu-l pe 2 iulie 1976 şi luând cu ea cei patru copii ai cuplului, dintre care doi pe care soţul ei îi avea dintr-o relaţie anterioară.

În timpul divorţului, ea a renunţat la orice sprijin din partea lui Ike şi la drepturile asupra melodiilor comune. Şi-a început cariera solo în 1984, la New York, când avea datorii de o jumătate de milion de dolari şi trăia doar din ajutorul social. În acelaşi an, la vârsta de 45 de ani, Tina Turner a câştigat patru premii Grammy pentru albumul de revenire "Private Dancer" şi a apărut, alături de Mel Gibson, în filmul "Mad Max - Beyond Thunderdome".

A mai jucat în numeroase filme şi a lansat alte 10 albume muzicale, a câltigat 8 premii Grammy şi a vândut mai multe bilete la concerte decât orice alt artist solo din istorie. Revista Rolling Stone a numit-o "una dintre cele mai bune cântăreţe din toate timpurile" şi o consideră "Regina Rock and Roll".

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după turneul său ce e avut loc în 2008/2009. Cântăreaţa a învăţat limba germană şi s-a mutat în Elveţia în 1995, pentru a locui cu partenerul său de viaţă Erwin Bach.

Potrivit publicaţiei elveţiene Blick, Tina Turner intenţionează să renunţe la cetăţenia americană atunci când va primi paşaportul elveţian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici