Top modelul Iman va lansa prima sticlă de parfum din lume care costă 1 milion de dolari

Top modelul Iman s-a asociat cu creatorul de bijuterii Martin Katz pentru a lansa prima sticlă de parfum din lume care costă un milion de dolari.

447 afișări
Imaginea articolului Top modelul Iman va lansa prima sticlă de parfum din lume care costă 1 milion de dolari

Iman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iman, soţia muzicianului britanic David Bowie, va prezenta acest recipient, decorat cu numeroase bijuterii, în cadrul unui eveniment de gală ce va avea loc luni, în magazinul Dkny din New York, informează contactmusic.com.

Recipientul, al cărui design a fost realizat de Martin Katz, este decorat cu 2.909 bijuterii rare, provenind de pe întregul mapamond.

După lansare, milionarii prezenţi la eveniment vor avea posibilitatea de a cumpăra acest produs rar, iar toate încasările obţinute vor fi donate în beneficiul fundaţiei de caritate Action Against Hunger, o asociaţie filantropică ce militează împotriva foametei în lume.

Iman Mohamed Abdulmajid, născută pe 25 iulie 1955 în Somalia, cunoscută sub numele de Iman (care înseamnă "credinţă" în limba arabă), este unul dintre cele mai renumite şi mai spectaculoase top modele de culoare din industria modei, alături de nu mai puţin celebra Naomi Campbell.

În perioada în care studia ştiinţele politice la Universitatea din Nairobi (Kenya), Iman a fost descoperită de fotograful american Peter Beard şi s-a mutat apoi în Statele Unite pentru a deveni model profesionist. Primul ei contract major a fost cel încheiat cu revista Vogue, pentru care a pozat în 1976. Ulterior, Iman a apărut pe copertele tuturor revistelor de modă renumite, a lucrat cu designeri celebri şi a devenit în scurt timp primul supermodel de culoare din moda internaţională.

Cu o siluetă perfectă, un gât lung şi trăsături foarte fine, Iman a obţinut succese răsunătoare pe podiumurile marilor case de modă şi a devenit muza unor designeri proeminenţi, precum Gianni Versace, Calvin Klein, Issey Miyake, Donna Karan, dar mai ales Yves Saint Laurent. Pe parcursul carierei sale de model profesionist, care a durat aproximativ 14 ani, Iman a colaborat şi cu mulţi fotografi celebri, precum Helmut Newton, Richard Avedon, Irving Penn şi Annie Leibovitz.

Iman este considerată, totodată, un "pionier" în domeniul produselor cosmetice - a înfiinţat prima linie de produse cosmetice pentru femeile de culoare - , dar şi o figură marcantă în domeniul acţiunilor de caritate. În 1992, Iman s-a căsătorit cu muzicianul britanic David Bowie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici