Topul celebrităţilor decedate cu cele mai mari venituri

Michael Jackson continuă să genereze venituri uriaşe şi se află pe primul loc într-un top realizat de revista Forbes al celebrităţilor decedate cu cele mai mari averi, după ce anul trecut administratorii moştenirii cântăreţului au obţinut 140 de milioane de dolari de pe urma acestuia.

526 afișări
Imaginea articolului Topul celebrităţilor decedate cu cele mai mari venituri

Topul celebrităţilor decedate cu cele mai mari venituri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Jackson, care a murit în 2009, a câştigat în ultimul an 140 de milioane de dolari şi s-a clasat pe locul întâi în topul Forbes al celor mai profitabile celebrităţi decedate, transmite Reuters.

"Puţine celebrităţi dovedesc mai bine decât Michael Jackson faptul că există viaţă (financiară) după moarte", potrivit revistei Forbes.

Michael Jackson ocupă locul întâi al acestui top pentru al doilea an la rând, după ce şi în 2013 s-a situat pe prima poziţie a acestui clasament. În 2012, cântăreţul s-a clasat pe locul al doilea, fiind întrecut de actriţa şi prietena sa Elizabeth Taylor.

Cel de-al doilea album lansat după decesul lui Michael Jackson,, "Xscape", a intrat direct pe locul al doilea în topurile muzicale, iar artistul a apărut chiar sub forma unei holograme în cadrul galei Billboard Music Awards. Două spectacole ale Cirque du Soleil, "Immortal" şi "One", se numără printre cele mai importante surse de venit în cazul regretatului artist, alături de câştigurile din drepturile asupra pieselor muzicale din catalogul său.

Pe locul al doilea al topului Forbes se află cântăreţul Elvis Presley, decedat în 1977, care în ultimul an a generat venituri de 55 de milioane de dolari.

Charles Schulz, creatorul benzii desenate "Peanuts" şi un cunoscut caricaturist, se află pe locul al treilea în topul Forbes, cu venituri generate în ultimul an de 40 de milioane de dolari, la 14 ani de la moartea sa.

Topul de anul acesta este completat de Elizabeth Taylor, care a murit în 2011, şi se află pe locul al patrulea al clasamentului, cu venituri de 25 de milioane de dolari în ultimul an.

Cântăreţul reggae Bob Marley, care a decedat în 1981, se află pe poziţia a cincea, cu 20 de milioane de dolari.

Actriţa Marilyn Monroe, care a murit în 1962 în urma unei supradoze de droguri, se află pe poziţia a şasea a topului, cu venituri de 17 milioane de dolari, fiind urmată de John Lennon, asasinat în 1980, cuare a avut în ultimul an venituri de 12 milioane de dolari.

Pe locul al optulea se află Albert Einstein, cu venituri generate în valoare de 11 milioane de dolari. Savantul a murit în 1955, din cauze naturale.

Scriitorul Theodor Geisel se află pe locul al nouălea, cu venituri de 9 milioane de dolari, iar locul al zecelea este ocupat de actorul Bruce Lee, care a murit în 1973, la vârsta de 32 de ani. Lee a avut venituri de 9 milioane de dolari în ultimul an.

Topul Forbes continuă cu alte trei nume, actorul Steve McQueen şi modelul Bettie Page, cu câte 9 milioane de dolari venituri, şi actorul James Dean, clasat pe locul al 13-lea, cu 7 milioane de dolari venituri generate în ultimul an, la 59 de ani de la moartea sa într-un accident de maşină.

Cele treisprezece celebrităţi incluse de Forbes în acest top au generat, împreună, venituri totale de 363,5 milioane de dolari în ultimul an.

Editorii Forbes au realizat topul în urma discuţiilor cu administratorii moştenirilor lăsate de vedete, cu avocaţi şi administratori ai licenţelor deţinute de celebrităţi, şi a analizării veniturilor obţinute în perioada octombrie 2013 - octombrie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici