Topul celor mai bune albume ale deceniului - VIDEO

Albumul de debut al trupei The Strokes, intitulat "Is This It", a fost desemnat materialul discografic al deceniului de către editorii revistei New Musical Express (NME), informează bbc.co.uk.

24 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai bune albume ale deceniului - VIDEO

"Is This It", al trupei The Strokes, desemnat albumul deceniului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un alt material de debut, "Up the Bracket", lansat de trupa The Libertines în anul 2002, s-a situat pe locul al doilea în acest clasament al celor mai bune 50 de albume ale deceniului. Poziţia a treia a revenit materialului "XTRMNTR", al trupei Primal Scream.

La alcătuirea acestui clasament au participat membrii unor trupe de marcă, precum Radiohead şi Arctic Monkey, dar şi o serie de producători şi directori din industria muzicală britanică.

Trupele rock au dominat partea superioară a acestui clasament, ocupând nouă din primele 10 poziţii.

Materialul "Is This It", dominat de sunete joase de chitară şi piese de succes precum "Last Nite" şi "Someday", a fost unul dintre cele mai aclamate albume ale anului în momentul lansării lui, în 2001.

Topul 10 al celor mai bune albume ale deceniului este completat de

"Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" (Arctic Monkey),

"Fever To Tell" (Yeah Yeah Yeahs),

"Stories From The City, Stories From The Sea" (PJ Harvey),

"Funeral" (Arcade Fire),

"Turn On The Bright Lights" (Interpol),

"Original Pirate Material" (The Streets) şi

"In Rainbows" (Radiohead).

Anul 2002 a fost cel mai bine reprezentat în acest clasament, cu opt albume, printre care s-au aflat cele lansate de trupele Interpol, The Streets şi Queens of the Stone Age.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici