TOPUL celor mai bune albume pop ale anului 2015

Albume semnate de Madonna, Florence + The Machine, Adele şi Lana Del Rey se află printre cele mai bune 20 de discuri pop ale anului 2015, potrivit unui clasament întocmit de revista Rolling Stone.

411 afișări
Imaginea articolului TOPUL celor mai bune albume pop ale anului 2015

TOPUL celor mai bune albume pop ale anului 2015

Albumul "25", lansat la jumătatea lunii noiembrie de Adele, se află pe primul loc în acest top. Cele 11 piese incluse pe acest disc reprezintă trecerea spre maturitate a artistei, notează publicaţia americană. Materialul de studio, cel de-al treilea al cântăreţei britanice, include 11 piese, între care "Hello", "Send My Love (To Your New Lover)", "I Miss You", "When We Were Young" şi "Remedy".

Pe locul al doilea în topul celor mai bune albume pop ale anului 2015 se află Lana Del Rey, cu "Honeymoon". A fost lansat în luna septembrie şi reprezintă cel de-al patrulea album al artistei, la care aceasta a fost şi coproducător. Definit ca un disc pop baroc, materialul discografic conţine 14 titluri, între care un inteludiu recitativ - "Burnt Norton", de T.S. Eliot - şi o reinterpretare a piesei "Don't Let Me Be Misunderstood", lansată de Nina Simone.

Grupul Florence + The Machine, cu cel mai recent disc al său, "How Big How Blue How Beautiful", a fost inclus în clasament pe locul al treilea. Albumul este considerat de critici ca fiind cel mai personal dintre cele compuse de Florence Welch, arătând vulnerabilitate şi exprimând, totodată, emoţie.

Locul al patrulea în listă îi revine cântăreţei americane Darlene Love, în vârstă de 74 de ani. "Introducing Darlene Love" a fost produs de Steve Van Zandt, conţine două piese compuse de Bruce Springsteen, dar şi coveruri după Joan Jett şi Elvis Costello.

Pe locul al cincilea în clasament se află Selena Gomez şi "Revival". Acesta arată, în opinia publicaţiei Rolling Stone, o interpretă mult mai încrezătoare, editorii apreciind schimbările de ritm şi pe cele vocale.

Madonna şi albumul său "Rebel Heart" se află pe locul al şaselea. Cele 14 piese incluse pe discul lansat în luna martie dezvăluie două feţe ale Madonnei - cea romantică şi cea rebelă. Acest al 13-lea material de studio lansat de starul american este considerat şi cel mai bun al cântăreţei din ultimul deceniu.

Locul al şaptelea în topul albumelor pop este ocupat de Carly Rae Jepsen şi "Emotion", al doilea material lansat de cântăreaţa canadiană. Pe locul al optulea se clasează Jason Derulo, cu "Everything Is 4", un album cu accente R&B, country şi soul, pe care apar Stevie Wonder şi Keith Urban.

Fifth Harmony şi albumul "Reflection" se află pe locul al nouălea. Grupul, format din concurente ale emisiunii TV "X-Factor", debutează cu un disc care impresionează prin tehnica vocală, după cum afirmă editorii publicaţiei americane.

Albumul "Made in the A.M.", semnat de One Direction, ocupă locul al zecelea în top, grupul fiind considerat unul dintre cele mai maleabile, din punct de vedere al sound-ului.

În clasamentul realizat de editorii publicaţiei americane urmează Justin Bieber, cu "Purpose", Ellie Goulding, cu "Delirium", Dumblonde, cu "Dumblonde", Little Mix, cu "Get Weird", Demi Lovato şi "Confident", Jess Glynne, cu "I Cry When I Laugh", Roísín Murphy, cu "Hairless Toys", Susanne Sundfør, cu "10 Love Songs", Shamir, cu "Ratchet", şi Skylar Spence, cu "Prom King".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici