Transilvania, pe lista destinaţiilor recomandate turiştilor de Code Nast Traveller: ”Un colţ al României învăluit în frumuseţi superlative” | FOTO

Platforma Conde Nast Traveller a selectat mai multe destinaţii demne de urmărit pentru turiştii anului 2019, din Tahiti până în Grecia, India, Scoţia şi Egipt iar Transilvania este una dintre ele.

492 afișări
Imaginea articolului Transilvania, pe lista destinaţiilor recomandate turiştilor de Code Nast Traveller: ”Un colţ al României învăluit în frumuseţi superlative” | FOTO

Transilvania, pe lista destinaţiilor recomandate turiştilor de CN Traveller: ”Un colţ al României învăluit în frumuseţi superaltive”

Transilvania este descrisă de jurnaliştii platformei americane drept ”un colţ al României învăluit în folclor şi frumuseţi superlative”.

Cunoscută pentru poveşti şi legende gotice, Transilvania este prezentată ca locul în care au ajuns copii din Hamelin şi în acelaşi timp ca decorul romanului lui Bram Stocker şi al personajului său, contele Dracula dar este pomenit şi Vlad Ţepeş cu numele lui oficial Vlad al III-lea.

Jurnaliştii arată că Transilvania începe să artagă vizitatori interesaţi de ceva mai mult decât de vizitele la Caselul Bran.

”Transilvania rămâne un tărâm pierdut în timp. Izolată de lumea modernă pentru decenii bune de Cortina de Fier, a fost părăsită de mulţi locuitori, iar satele sale săseşti din secolul XIII au început să se prăbuşească. Dar spiritul i-a rămas intact. Pădurile şi pajiştile cu flori sălbatice au rămas neatinse. Viaţa se întoarce şi construcţii prăbuşite sunt reconstruite”.

Americanii remarcă şi faptul că Prinţul de Wales a prevăzut revenirea zonei şi citează preocuparea figurii regale britanice pentru restaurarea caselor din Transilvania dar şi faptul că rezidenţa sa din Valea Zălan, de lângă Braşov este disponibilă pentru rezervări turistice.

Prezentare vorbeşte şi despre reconstrucţia caselor de la Mălâncrav, şi remarcă refacerea conacului Apafi cu parfumul perioadei Austro-Ungare. Transilvania este recomandată şi de experţii de la compania de turism Butterfield & Robinson care pun accentul pe industria viticolă, peisajele impresionante şi patrimoniul nedescoperit din zonă. Printre atracţiile transilvane sunt enumerate satele medievale incluse pe lista UNESCO, Viscri, Sighişoara şi Biertan. ”Cel mai tare te încântă diversitatea culturilor europene şi istorice din România, de la satele săseşti, la comunităţile romani, până la suprapunerea de influenţe culturale maghiare şi italiene. Oamenii şi ospitalitatea românească mă fac să-mi doresc să mă întorc aici cât mai repede”, spune Tom Abraham, de la Butterfield & Robinson

Pe lista celor de la CN Traveller este, alături de Transilvania, Tahiti, unde sunt semne că un nou tip de turişti vine spre Polinezia Franceză. Turismul de familie a luat amploare aici în ultima vreme, cu locuri în care este garantată liniştea, vizitatorii având ocazia să îşi pregătească singuri mâncare în bucătării care le sunt puse la dispoziţie în spaţii ferite de aglomeraţia turistică.

Egiptul încearcă să promoveze o nouă artă a pelerinajului. Chiar dacă deschiderea Marelui Muzeu Egiptean a fost amânată din nou până în 2020, este pentru prima dată când hotelurile şi croazierele din zonă au reluat listele de aşteptare, după 8 ani.

Turiştilor li se atrage atenţia şi spre oferta grecească din Peloponez, o zonă pentru care interesul părea să fi scăzut după ce turiştii au început să se înghesuie în Santorini şi Mykonos. În ultimul an, deschiderea zborurilor internaţionale spre aeroportul din Kalmata a crescut cu 15 % numărul vizitatorilor în peninsulă. În plus, în 2019, o cursă feroviară care leagă portul Patras de oraşul Pyrgos, în sud-vestul peninsulei Peloponez, a fost reluată facilitând accesul în zona care şi-a legat numele de figura lui Hippocrat. Luna aprilie a adus aici prima cursă Iron Man, cu o cursă de nataţie pe o distanţă de 1.9 km prin Marea Ionică şi o competiţie pe biciclete prin livezile de măslini înaintea unui semimaraton de-a lungul plajelor de la Voidokilia. În plus, Peloponezul este zona cu cele mai multe vii şi varietăţi de struguri din toată Grecia.

Peisajele monumentale sunt atracţia principală şi pentru ţinuturile înalte din Scoţia. Mai mulţi oameni de afaceri danezi au amenajat ferma Killiehuntly şi cabana Kinloch şi au adus o perspectivă nouă asupra turismului în Scoţia. Ofertele turistice au început să ia aminte şi la recondiţionarea traseelor pentru biciclete şi drumeţii pe Coasta de Nord 500. O întreprindere a galeriştilor elveţieni de la Hauser & Wirth a urmat curentul şi a pus la cale o reabilitare a clădirii de la Fife Arms, care a fost transformată într-un hotel cu 46 de camere, cu grădină, spa, restaurant, bar şi o colecţie impresionantă de instalaţii artistice autohtone şi internaţionale.

Pe lista americanilor mai sunt Matera, cu atracţiile romantice italiene, Perth, capitala coastei de vest australiene, riviera turcească, St. Barth, în Caraibe, orăşelul franţuzesc Arles, unde totul se învârte în jurul lui Van Gogh, pictorul care a trăit aici ultima parte a vieţii, Valle de Guadelupe, cu noile atracţii viticole mexicane, New Orleans, oraşul care renaşte odată cu deschiderea unor noi hoteluri, Mozambic, care îşi deschide pe insulele de pe coastă o serie de complexuri hoteliere care combină istoria şi luxul dotărilor de ultimă oră, Namibia, Chengdu, în China, Patagonia, Mumbai, Singapore şi Tasmania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici