Traseu de zece kilometri, parcurs la Timişoara de circa 5.000 de biciclişti de diferite vârste

Aproximativ 5.000 de timişoreni de diferite vârste au parcurs, duminică, un traseu de peste zece kilometri prin oraş, în cadrul unei acţiuni organizate de ”Verde pentru biciclete”, care a devenit deja tradiţională în Timişoara la începutul fiecărei primăveri.

141 afișări
Imaginea articolului Traseu de zece kilometri, parcurs la Timişoara de circa 5.000 de biciclişti de diferite vârste

Traseu de zece kilometri, parcurs la Timişoara de circa 5.000 de biciclişti de diferite vârste (Imagine: Hepta)

Organizatorii turului ciclist de la Timişoara au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că duminică peste 5.000 de biciclişti ”au răspuns prezent” şi au participat la prima pedalare de primăvară pe străzile oraşului.

”Ne bucurăm foarte mult că suntem peste 5.000 de timişoreni care pedalăm astăzi (duminică - n.r.) şi, de asemenea, ne bucură că acest lucru înseamnă că timişorenii merg din ce în ce mai mult pe biciclete. Înainte de start am distribuit pliante, dar şi baloane participanţilor”, a declarat Romina Faur, coordonatorul organizaţiei ”Verde pentru biciclete”.

Înainte de a porni la drum, mai mulţi instructori de fitness au făcut exerciţii pentru ca bicicliştii să se încălzească pentru turul ciclist. De asemenea, au avut loc şi demonstraţii de yoga.

Bicicliştii au parcurs aproximativ zece kilometri prin Timişoara, pe traseul Calea Circumvalaţiunii - Calea Aradului - Strada Amurgului - Strada Divizia 9 Cavalerie - Strada Aristide Demetriade - Strada Eric Baader - Strada Înfrăţirii - Bulevardul Take Ionescu - Strada Martin Luther - Bulevardul I.C Brătianu - Strada Michelangelo - Bulevardul Vasile Pârvan - Splaiul Tudor Vladimirescu - Splaiul Nicolae Titulescu - Strada Jiul - Bulevardul Republicii - Piaţa Victoriei.

La finalul turului ciclist, partenerii evenimentului au oferit premii pentru susţinerea unui stil de viaţă sănătos. Printre premiile oferite s-au numărat abonamente la fitness, consultaţii medicale gratuite, precum şi cursuri de dans.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, în municipiu sunt construite aproximativ 70 de kilometri de piste pentru biciclete.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici