Tratamente estetice non-invazive pentru piele recomandate în sezonul rece

  • Terapia cu IPL este una din cele mai cunoscute şi folosite metode din întreaga lume. Această procedură foloseşte lumina pulsată pentru epilarea de lungă durată a părului nedorit de pe corp, dar şi în tratamentele ce urmăresc întinerirea pielii.
  • Mezoterapia este una dintre cele mai recente metode de întinerire a pielii, utilizată pentru hidratarea, rejuvenarea si energizarea tenului.
379 afișări
Imaginea articolului Tratamente estetice non-invazive pentru piele recomandate în sezonul rece

Tratamente estetice non-invazive pentru piele recomandate în sezonul rece

Deoarece toamna şi în tot sezonul rece nu te mai expui la razele UV, este momentul cel mai potrivit ca să începi un tratament complet şi sigur cu IPL.

Dar ce înseamnă terapia cu IPL?

Metoda cunoscută sub numele de Lumină Intens Pulsată (IPL) este un tratament non-invaziv capabil să atace diverse probleme ale pielii şi să îndepărteze părul nedorit de pe corp. Altfel spus, IPL reprezintă evoluţia dermatologiei, o metodă terapeutică relativ nouă (1994), cu aplicaţii din ce în ce mai mult în dermatologia estetică.

De altfel, terapia cu IPL este una din cele mai cunoscute şi folosite metode din întreaga lume. Această procedură foloseşte lumina pulsată, extrem de eficientă pentru epilarea de lungă durată a părului nedorit de pe orice suprafaţă a corpului, pentru îndepărtarea leziunilor superficiale pigmentate precum petele solare, pentru ameliorarea leziunilor vasculare superficiale ca rozaceea, dar şi în tratamentele ce urmăresc întinerirea pielii, rezultatele fiind vizibile încă de la prima şedinţă. Aşadar, vorbim despre o procedură precisă, sigură şi fără efecte secundare, de care poate beneficia orice adult sănătos.

IPL exploatează emisia de fascicule luminoase necoerente de înaltă energie (JOULES/cmq) care acţionează asupra unei anumite zone prin pulsaţii la intervale regulate, acţionând în profunzime. Utilizarea acestei metode în epilare este legată de capacitatea de a „lovi” direct papila germinativă a părului, prevenind o nouă creştere a acestuia şi păstrând structurile din jur, în timp ce în fotoîntinerire (tratamentul ridurilor fine şi superficiale etc.) acţionează mai mult în adâncime, rezultând producerea de colagen nou.

Cu ce frecvenţă poţi face un tratament IPL?

În funcţie de zona tratată şi pentru rezultate ideale, recomandăm minim 4 şedinţe de tratament cu IPL, efectuate la o diferenţă de aproximativ 3 săptămâni. De ce să laşi pielea să reacţioneze? În acest fel permiţi celulelor pielii să se refacă şi să revină la starea lor natural, înainte de a le trata din nou. Pentru rezultate optime e important să respecţi acest termen oferit de către cosmeticianul care te tratează. În caz contrar, vei atinge foarte greu rezultatele dorite.”, aflăm de la specialiştii El Studio Style.

De ce să alegi un astfel de tratament?

Pentru că tratamentele cu IPL sunt extrem de eficiente în rejuvenarea pielii, iar toamna este anotimpul ideal în care să începi un tratament cu IPL. Explicaţia este logică, în această perioadă, expunerea la soare este redusă. În caz contrar, contactul direct cu razele UV pot face şi mai mult rău pielii. De exemplu pot genera hiperpigmentare sau pot creşte riscul unor alte efecte secundare neplăcute asupra dermei.

Totodată, trebuie să ştii că tratamentele cu IPL reprezintă şi o metodă bună de relaxare, în timp ce pielea îşi îmbunătăţeşte condiţia, devine mai fermă, mai strălucitoare şi fără imperfecţiuni. Nu motive să ratezi o astfel de ocazie! În plus, această procedură are efecte imediate, nu presupune niciun disconfort fizic şi îţi permite să te întorci imediat la activităţile zilnice. Deoarece este o procedură simplă, ea poate fi efectuată chiar şi în timpul unei pauze la birou.

Şi nu uita: ai nevoie şi trebuie să te pregăteşti din timp pentru vară. Acest procedeu necesită timp, deoarece părul creşte în etape, iar o şedinţă de tratament se face la un interval de 3-4 săptămâni, în funcţie de ritmul de creştere al acestuia. O şedinţă durează între 16 şi 60 de minute, în funcţie de zona afectată şi nu este dureroasă. Pentru rezultate optime, specialiştii El Studio recomandă un pachet între 10–15 şedinţe, fără a se depăşi 22-28 zile de la o şedinţă la alta.

Mezoterapia, o altă metodă – tratament pentru rejuvenarea facială

Pe lângă tratamentele cu IPL, mai poţi încerca şi Mezoterapia - una dintre cele mai recente si mai eficiente metode de întinerire, utilizată pentru rejuvenarea facial. Acest tratament facial de microneedling constă în injectarea unor substanţe ce au rolul de a reduce pigmentarea facială, de a îmbunătăţi calitatea şi cantitatea de colagen cu efect benefic asupra ridurilor fine, de a reduce cantitatea de sebum şi de a hidrata profund, având rezultate excelente si de durată.

Principiul de bază este întotdeauna acelaşi: biostimularea pielii, adică introducerea în derm (mezoterapie) a unor substanţe (acid hialuroic, vitamine, enzime, hormoni, minerale si antioxidanti) capabile să prevină deteriorarea îmbătrânirii. Folosită în trecut mai ales în domeniul medical pentru a injecta substanţe farmacologice în zone specifice ale corpului, procedura a fost descoperită recent de medicina estetică, cu aplicare în special pentru zona feţei. Rezultatul? Efectul procedurii este de hidratare, rejuvenare si energizare.

Astfel, mezoterapia este folosită pentru a restabili fermitatea la nivelul feţei, gâtului sau decolteului şi ajută în mod natural la refacerea tonusului pielii şi la estomparea ridurilor, iar în anumite cazuri poate ajuta chiar şi la corectarea unor semne şi cicatrice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici