Trupa Culture Club îşi anulează turneul de revenire. Boy George are probleme cu coardele vocale

Cântăreţul britanic Boy George a anunţat, joi, anularea "turneului de revenire" a legendarei trupe a anilor 1980 Culture Club, din cauza unei tumori benigne descoperite pe una dintre coardele vocale, medicii recomandându-i să nu cânte.

153 afișări
Imaginea articolului Trupa Culture Club îşi anulează turneul de revenire. Boy George are probleme cu coardele vocale

Trupa Culture Club îşi anulează turneul de revenire. Boy George are probleme cu coardele vocale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trupa Culture Club, cunoscută pentru hituri precum "Do you really want to hurt me" şi "Karma chameleon", alături de solistul său celebru, Boy George, trebuia să înceapă un turneu în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, primul din ultimii 14 ani. Primul spectacol era prevăzut pentru sâmbătă la Rancho Mirage, în deşertul Californiei.

Boy George, în vârstă de 53 de ani, a anunţat, într-un comunicat, că un medic a descoperit un polip, o tumoare benignă, pe una dintre coardele sale vocale. Doctorul l-a avertizat pe artist că un turneu, care ar presupune zeci de ore de cântat, riscă să îi provoace "daune ireparabile".

"Este puţin spus că sunt devastat", s-a plâns artistul britanic.

Boy George, al cărui nume real este George O'Dowd, a devenit celebru în anii 1980 datorită înfăţişării sale androgine. Cântăreţul este de mult timp un apărător al drepturilor homosexualilor.

În 2013, artistul a anunţat că intenţionează să reunească trupa Culture Club pentru a înregistra un nou album de studio, care ar trebui să fie lansat în prima parte a anului 2015.

Boy George a intenţionat să reunească grupul Culture Club în 2011, pentru a marca a 30-a aniversare a formaţiei cu un turneu mondial, însă acel proiect nu s-a materializat în cele din urmă.

Grupul s-a reunit, pentru scurt timp, în 1998 şi, ulterior, a susţinut un concert în 2002, la Royal Albert Hall din Londra.

În anii 1980, pe când se afla pe culmile gloriei, Boy George reprezenta una dintre cel mai uşor de recunoscut figuri din industria muzicală internaţională. Însă, după ce cariera talentatului DJ britanic a intrat într-un con de umbră, acesta s-a luptat cu dependenţa de droguri şi numele lui a apărut în presă doar ca urmare a problemelor pe care le-a avut cu justiţia.

Boy George a părăsit trupa Culture Club în 1987, pentru o scurtă carieră solo, înainte de a deveni un DJ de succes în cluburile londoneze şi de a-şi lansa propria linie de articole vestimentare, B-Rude.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici