Trupa Eagles of Death Metal a revenit la Paris, pentru prima dată după atentatele din 13 noiembrie

Eagles of Death Metal, trupa al cărei concert a fost întrerupt în sala Bataclan din Paris de un grup de extremişti islamişti, autorii unor atentate sângeroase pe 13 noiembrie, a avut parte de o revenire emoţionantă în capitala franceză, cu ocazia unui show susţinut de grupul U2, luni seară.

211 afișări
Imaginea articolului Trupa Eagles of Death Metal a revenit la Paris, pentru prima dată după atentatele din 13 noiembrie

Trupa Eagles of Death Metal a revenit la Paris, pentru prima dată după atentatele din 13 noiembrie

Cu solistul Jesse Hughes îmbrăcat într-un costum alb, trupa californiană a cântat în faţa publicului numeros, care a umplut până la refuz AccorHotels Arena din Paris, un cover după "People have the Power", un cântec celebru din repertoriul cântăreţei Patti Smith, înainte de a interpreta propria piesă "I Love You All The Time", informează Reuters.

"Nu trebuie să mai fac altceva acum decât să vă prezint anumiţi oameni ale căror vieţi vor fi de acum înainte parte pentru totdeauna din Paris. Aceştia sunt fraţii noştri, le-a fost «furată» scena în urmă cu trei săptămâni", a declarat Bono, solistul trupei U2, la finalul ultimului show din seria sa de concerte "Innocence and Experience", după ce toate spectacolele europene ale formaţiei Eagles of Death Metal au fost anulate în urma atentatelor teroriste din Paris.

Mai multe atacuri teroriste, bine coordonate, au ucis 130 de persoane în capitala Franţei, cele mai multe dintre acestea - 90 de decedaţi - fiind înregistrate în sala Bataclan, unde avea loc concertul trupei Eagles of Death Metal.

Mulţi dintre fanii celor două trupe purtau pe umeri drapelul Franţei la concertul de luni seară, la care măsurile de securitate au fost sporite, întrucât Franţa se află încă în stare de urgenţă.

Un elicopter a survolat timp de două ore sala de concerte pariziană înainte de acest show, iar spectatorii au fost direcţionaţi să pătrundă în arenă - ce are o capacitate de 20.000 de locuri - prin intrarea din spate a clădirii. Nu au fost raportate incidente.

Eagles of Death Metal, al cărei cofondator Josh Homme, care este şi solistul trupei Queens of the Stone Age, pleacă destul de rar în turneu alături de trupă şi care nu se afla la Bataclan în momentul atentatului, a spus că doreşte să fie prima formaţie care revine în sala Bataclan, după redeschiderea acesteia.

U2, care a oferit sprijin logistic pentru revenirea în Statele Unite a membrilor trupei Eagles of Death Metal, a negat informaţia potrivit căreia formaţia americană urma să apară pe scena concertului său de duminică. Atunci, Patti Smith a urcat pe scenă, la finalul primului dintre cele două concerte susţinute de grupul irlandez la AccorHotels Arena din Paris.

De la înfiinţare, în 1976, formaţia irlandeză, a câştigat 22 de premii Grammy şi a susţinut 20 de turnee mondiale. Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume, în anii 1980 - "The Joshua Tree" şi "Rattle and Hum".

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (Paul Hewson, voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge (Dave Howell Evans). Formaţia a vândut, de-a lungul anilor, peste 150 de milioane de albume.

Eagles of Death Metal a fost fondată în 1990, în Palm Desert, SUA, de Jesse Hughes (voce, chitară) şi Josh Homme (chitară, clape, lider al unei alte formaţii celebre, Queens of The Stone Age), membrii permanenţi ai trupei.

Trupa Eagles of Death Metal - care a lansat în luna octombrie cel mai recent album al său, "Zipper Down" - este formată din şase muzicieni, iar aceştia au scăpat nevătămaţi în urma atacurilor de la Paris. Însă, un membru al staff-ului, Nick Alexander, merchandise manager al trupei, a fost ucis în atac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici