Trupa finlandeză Nightwish anunţă că nu va folosi efecte pirotehnice la show-ul său de la Bucureşti

Trupa finlandeză Nightwish, care va concerta pe 10 decembrie, la Bucureşti, îşi manifestă compasiunea pentru victimele tragediei din clubul Colectiv şi precizează că nu va folosi efecte pirotehnice în show-ul său din Capitală, potrivit unui anunţ al managementului formaţiei.

640 afișări
Imaginea articolului Trupa finlandeză Nightwish anunţă că nu va folosi efecte pirotehnice la show-ul său de la Bucureşti

Trupa finlandeză Nightwish anunţă că nu va folosi efecte pirotehnice la show-ul său de la Bucureşti

Nightwish îşi manifestă compasiunea pentru victimele tragediei din clubul Colectiv şi precizează că nu va folosi efecte pirotehnice în show-ul său de la Bucureşti, care este programat pe 10 decembrie, la complexul Romexpo.

"Ne pare foarte rău pentru incendiul izbucnit în club şi pentru victime şi familiile lor", se spune într-un anunţ publicat de managementul trupei Nightwish, sâmbătă, pe contul de Facebook al formaţiei.

Totodată, Nightwish precizează că respectă memoria victimelor tragediei şi este alături de toţi românii pentru a depăşi aceste momente, chiar dacă acest lucru este foarte dificil în prezent.

"Nu vom avea efecte pirotehnice la show-ul nostru. Pace tuturor", se mai spune în anunţul trupei Nightwish.

Anunţul a fost făcut după ce unii dintre fanii români ai trupei au publicat pe Facebook întrebări referitoare la o eventuală anulare a concertului de la Bucureşti, ca urmare a tragediei din clubul Colectiv.

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, şi-au pierdut viaţa 39 de persoane, dintre care şapte au decedat sâmbătă, cinci în spitale din Capitală şi două în Olanda, unde au fost transferate. În spitalele din Bucureşti mai sunt internate 106 persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, din care 47 în stare gravă şi critică.

Formaţia finlandeză Nightwish va concerta pe 10 decembrie, de la ora 20.00, la complexul Romexpo din Bucureşti, acest eveniment făcând parte din turneul de promovare "Endless Forms Most Beautiful", potrivit unui anunţ făcut în luna martie.

În turneul de promovare "Endless Forms Most Beautiful" vor fi incluse 20 de show-uri, cel din România fiind prezentat de ARTmania.

Biletele pentru România, Serbia şi Bulgaria au fost puse în vânzare în reţelele partenere ARTmania, mai multe detalii fiind disponibile pe www.nightwish.artmania.ro.

Artiştii invitaţi la concertele trupei Nightwish din acest turneu sunt Arch Enemy şi Amorphis.

"Endless Forms Most Beautiful", albumul de studio cu numărul opt al uneia dintre cele mai cunoscute trupe de symphonic power metal, a fost lansat în Europa pe 27 martie. Este primul disc al formaţiei cu noua solistă, Floor Jansen, şi alături de Troy Donockley, care a trecut de la statutul de invitat la cel de membru cu drepturi depline. Este şi primul material fără bateristul Jukka Nevelainen, care a luat o pauză de la activitatea formaţiei din cauza insomniei cronice de care suferă, fiind nevoit să abandoneze înregistrările albumului şi turneul mondial de promovare a acestuia. Astfel, partea de percuţie a fost preluată de Kai Hahto.

Albumul a fost inspirat, după cum a declarat membrul fondator al formaţiei, Tuomas Holopainen, de un citat celebru din cartea "Originea speciilor", publicată de naturalistul Charles Darwin în 1859: "Endless forms most beautiful" ("forme nenumărate dintre cele mai frumoase") descrie evoluţia speciilor de la un strămoş unic comun către cele mai variate organisme vii. Albumul "se concentrează pe ideea că toate fiinţele vii de pe pământ sunt înrudite unele cu altele, deţin o origine comună şi, de aceea, toată lumea este la acelaşi nivel", declara Tuomas.

Începând din 1996 şi până în prezent, Nightwish şi-a câştigat un public reprezentativ amator de rock şi nu numai. Trupa a lansat în 2000 albumul "Wishmaster", clasat pe primul loc în topurile naţionale şi premiat cu Globul de Aur. Rock Hard, revista germană considerată un trendsetter în materie de rock, a clasat materialul discografic pe prima poziţie în topul anului 2000, înaintea unor producţii semnate de Iron Maiden şi Bon Jovi.

"Century Child", albumul lansat în 2002, a adus trupei o schimbare benefică de imagine prin prezenţa orchestraţiei clasice în "Bless the Child", "Ever Dream", "Feel For You" şi "The Beauty of the Beast". "Phantom of the Opera" este favorita fanilor, o piesă inspirată din compoziţia lui Andrew Lloyd Webber. Albumul a fost premiat cu discuri de aur şi platină în Finlanda. În 2003, Nightwish a realizat DVD-ul "End of Innocence", povestea trupei în cuvintele lui Holopainen şi Nevalainen.

"Nemo" a câştigat primul loc în clasamentele din Finlanda şi Ungaria, a intrat în top 10 din cinci ţări şi este considerată cea mai bună piesă a formaţiei, ea fiind inclusă pe albumul "Once", lansat în iunie 2004. Pe "Once", nouă din 11 piese sunt acompaniate de London Session Orchestra. Cu trei discuri de platină în Finlanda şi unul în Germania, cu un disc de aur în Suedia, Grecia, Norvegia şi Ungaria, "Once" a generat ascensiunea rapidă a trupei pe culmile succesului.

Albumul s-a bucurat de aprecierile criticilor şi a fost promovat într-un turneu mondial de mare amploare, chiar şi într-un concert susţinut în deschiderea Campionatului Mondial de Gimnastică din 2005 de la Helsinki. Piesa "Wish I Had an Angel" a fost inclusă în coloana sonoră a filmului "Alone in the Dark". Un milion de exemplare ale albumului "Once" s-au vândut în 2005.

La sfârşitul anului 2005, Nightwish s-a despărţit de solista Tarja Turunen. Ultimul concert susţinut în vechea formulă a fost înregistrat şi distribuit pe DVD-ul live "End of an Era", produs în iunie 2006 şi premiat în mai multe ţări.

Pe 15 septembrie 2006, trupa a intrat în studio pentru înregistrarea albumului "Dark Passion Play", începând cu toate instrumentele, mai puţin vocea feminină. Încă din martie 2006, trupa primea demo-uri pentru selecţia unei noi soliste, iar în mai 2007 a fost aleasă suedeza Anette Olzon. Prima piesă şi primul single de pe noul album înterpretat alături de Anette a fost "Eva", cântec vândut exclusiv în scopuri caritabile pe site-ul formaţiei. "Dark Passion Play" a fost înregistrat în Abbey Road Studios din Londra, alături de London Philharmonic Orchestra şi Metro Voices Choir.

Nightwish nu a dezamăgit, iar "Dark Passion Play" este în acest moment unul dintre cele mai de succes albume, cu vânzări de peste două milioane de exemplare. Show-ul spectaculos şi producţia costisitoare din spate au făcut ca turneul de promovare să înregistreze numeroase concerte cu casa închisă.

Nightwish a mai concertat în România, în urmă cu mai mulţi ani - prima dată la Sala Palatului din Bucureşti, a doua oară, la Sala Polivalentă, iar a treia oară la festivalul ARTmania de la Sibiu (2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici