Trupa Guns N' Roses ar putea să se reunească în formula originală, afirmă BBC

Un articol despre o posibilă reunire a rockerilor care au alcătuit formula originală a trupei americane Guns N' Roses a fost publicat joi pe site-ul bbc.com.

561 afișări
Imaginea articolului Trupa Guns N' Roses ar putea să se reunească în formula originală, afirmă BBC

Trupa Guns N' Roses ar putea să se reunească în formula originală, afirmă BBC (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Zvonurile despre această reunire a trupei californiene circulă de mulţi ani în presa internaţională, însă ele au ajuns la apogeu în această săptămână, se afirmă în articolul publicat de BBC. Încă de când Slash a părăsit Guns N' Roses, în octombrie 1996, fanii trupei au sperat că renumitul chitarist - şi alţi membri din componenţa originală a trupei - se vor reuni.

Solistul Axl Rose a păstrat numele formaţiei, care a continuat să existe, dar cu o componenţă alcătuită din alţi muzicieni.

Totuşi, fanii şi-au dorit mereu ca muzicienii din formula originală - Slash, Axl Rose, Izzy Stradlin, Duff McKagan şi Steve Adler - să se reunească şi să cânte din nou împreună.

Articolul publicat pe site-ul BBC include şi istoricul principalelor declaraţii făcute de-a lungul anilor de rockerii din Guns N' Roses şi zvonurile despre eventuala reunire a trupei.

2008 - Primele zvonuri: trei foşti membri ai trupei Guns N' Roses - Slash, Duff McKagan şi toboşarul cu care a fost înregistrat dublul album "Use Your Illusion" Matt Sorum - au înfiinţat grupul Velvet Revolver, în 2002, cu Scott Weiland, solistul trupei Stone Temple Pilots, şi cu Dave Kushner, fostul chitarist al formaţiei Wasted Youth.

Atunci când Scott Weiland a părăsit formaţia Velvet Revolver, în 2008, rockerul a dezvăluit revistei Classic Rock faptul că trupa Guns N' Roses a fost foarte aproape de se reuni în 2004, după lansarea unui album "greatest hits". "Însă prea multe lucruri negative au fost spuse", a completat Weiland.

2009 - "Unul dintre noi doi va muri înainte de a avea loc o reunire": Într-un interviu acordat revistei Billboard în 2009, pentru a promova mult aşteptatul album de studio - al şaselea - al trupei Guns N' Roses, intitulat "Chinese Democracy", Axl Rose a spus că dragostea dintre el şi Slash nu s-a pierdut.

"Este clar că unul dintre noi va muri înainte de a avea loc o reunire şi, oricât de tristă, de urâtă şi de ghinionistă ar putea unii să considere această situaţie, aşa stau lucrurile în realitate. Acele decizii au fost luate cu mult timp în urmă şi repetate an după an de unul dintre noi. Să adaugi insulte la această traumă aproape zi după zi, să recidivezi din acest punct de vedere an după an, timp de mai bine de un deceniu, este un adevărat coşmar. Oricine pune distracţia personală mai presus de orice altceva este o persoană bolnavă", a declarat Axl Rose.

Noiembrie 2010 - Axl Rose nu a apreciat folosirea imaginii lui Slash într-un joc video: ideea unei reuniri a trupei Guns N' Roses în formula originală părea chiar şi mai puţin probabilă la sfârşitul anului 2010. Axl Rose a anunţat că îi va da în judecată pe producătorii jocului video "Guitar Hero III" pentru includerea unei imagini cu Slash pe carcasa jocului. Rockerul afirma că Activision Blizzard a încălcat un acord care prevedea neincluderea imaginilor cu Slash. Un judecător a respins acest proces în 2013.

Februarie 2011 - "Nu există planuri concrete": Axl Rose a infirmat zvonurile despre un turneu alături de Slash, după ce chitaristul a spus că s-ar întoarce în Guns N' Roses dacă solistul trupei (Axl Rose) i-ar telefona pentru a-şi cere iertare. Axl Rose a spus pe Twitter că "nu există planuri concrete şi nici nu au existat niciodată pentru un turneu, reformare a trupei sau înlocuire a unui membru din echipa actuală". După ce Guns N' Roses a încheiat turneul de promovare a albumului "Chinese Democracy", la sfârşitul anului 2011, lucrurile au părut să se liniştească pentru o vreme.

Aprilie 2012 - Includerea trupei Guns N' Roses în Rock and Roll Hall of Fame: Foştii membri ai trupei Slash, Duff McKagan, Gilby Clarke, Steve Adler şi Matt Sorum s-au reunit pe scenă la ceremonia de includere a formaţiei Guns N' Roses în Rock and Roll Hall of Fame. Ei au cântat trei piese celebre din repertoriul trupei - "Mr. Brownstone", "Sweet Child o' Mine" şi "Paradise City" - însă au făcut acest lucru fără Axl Rose. Într-un interviu acordat pentru Digital Spy, Slash a făcut câteva dezvăluiri despre absenţa lui Axl Rose de la acea ceremonie: "Ţinând cont de toate lucrurile petrecute între noi, cred că niciunul dintre noi nu îşi dorea, iniţial, să ia parte la aşa ceva - nu am crezut că vreunul dintre noi va participa la acel eveniment. Însă atunci când proiectul a ajuns în sfârşit spre final, în chiar ultima clipă - aş spune că în ceasul al 11-lea şi în a 30-a secundă -, Axl a decis să se retragă".

Aprilie 2014 - "Ne-am simţit bine": După ce basistul din formula originală, Duff McKagan, a revenit în Guns N' Roses pentru o serie de concerte, chitaristul a spus că nu s-ar împotrivii ideii de a înregistra încă o dată un disc alături de muzicienii din componenţa originală a grupului. "Niciodată nu spun «niciodată» în aceste zile. Am învăţat. Nu ştii niciodată ce te aşteaptă. Lăsând asta la o parte, sunt bucuros că el şi cu mine am putut să ne vedem şi să discutăm despre anumite lucruri, apoi să râdem de multe dintre lucrurile care s-au petrecut între noi", a declarat Duff McKagan pentru Blairing Out.

Mai 2015 - "Niciodată să nu spui «niciodată»: Într-un interviu pentru CBS News, Slash a folosit această sintagmă atunci când a vorbit despre o eventuală reunire a trupei Guns N' Roses. "Trebuie să fiu atent la ceea ce spun aici. Adică, dacă fiecare dintre noi îşi doreşte să facem asta din motive corecte, cred că fanilor le va plăcea. Cred că la un moment dat va fi distractiv să încercăm să ne vedem şi să facem acest lucru. Nu mai există animozitate. De-a lungul timpului, cu toţii am obosit şi ne-am plictisit de acel nor întunecat care a plutit deasupra noastră".

August 2015 - Axl şi Slash "au îngropat securea războiului": Zvonurile despre reunirea trupei Guns N' Roses în formula originală au devenit tot mai numeroase după ce Slash a dezvăluit pentru un post de televiziune suedez că s-a împăcat cu Axl Rose: "A fost probabil o neînţelegere a cărei importanţă a fost exagerată. Lucrurile sunt cool între noi, acum. Amândoi am lăsat în urmă toate acele lucruri negative care au existat între noi prea mult timp".

Octombrie 2015 - "Tocmai am aflat asta": la începutul acestei săptămâni, Scott Weiland, fostul solist al trupelor Stone Temple Pilots şi Velvet Revolver, a realimentat zvonurile despre această reunire. Într-un interviu acordat pentru Alternative Nation, Scott Weiland a spus că "a auzit" că formula originală a trupei Guns N' Roses este aproape de a fi refăcută. "Cred că Guns N' Roses se reuneşte", a spus el.

Octombrie 2015 - Slash refuză să comenteze aceste informaţii: într-un interviu acordat publicaţiei Telegram, Slash a refuzat să facă orice fel de comentariu despre subiectul unei reuniri a trupei în componenţa ei originală. De obicei, chitaristul american este mai mult decât fericit să facă declaraţii despre Axl Rose şi Guns N' Roses - aşadar, refuzul lui de a vorbi despre aceste lucruri reprezintă ceva neobişnuit pentru el.

Alte site-uri cu specific muzical, precum Dish Nation, au mers şi mai departe de aceste speculaţii şi au afirmat că cei cinci membri din formula originală a trupei Guns N' Roses au semnat un acord secret, în virtutea căruia se vor reuni şi vor susţine un turneu împreună, în anul 2016.

Trupa Guns N' Roses a trecut la începutul verii din acest an printr-o perioadă dificilă, dând impresia că se destramă, după ce doi membri de bază din componenţa ei din ultimii ani - DJ Ashaba şi Bublefoot - au părăsit formaţia.

Chitaristul cu joben a devenit cunoscut pentru riff-urile şi solo-urile sale care au ridicat în picioare milioane de fani din întreaga lume. Membru de bază al formaţiei Guns N'Roses, Slash şi colegii săi de trupă au devenit celebri în 1987, odată cu lansarea primului lor disc, "Appetite for Destruction", care rămâne şi după 28 de ani cel mai bine vândut album de debut al tuturor timpurilor.

După plecarea din trupă, Slash a continuat să activeze în diferite formule - Slash's Snakepit şi Velvet Revolver -, iar, din 2008, a început să se concentreze asupra unei cariere solo. În 2010, a lansat primul său album solo, intitulat chiar "Slash", care s-a bucurat de acompaniamentul unor muzicieni precum Myles Kennedy, Lemmy Kilmister, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Ian Astbury, Chris Cornell, Adam Levine, Fergie şi nu numai.

Colaborarea cu Myles Kennedy, solistul formaţiei Alter Bridge, s-a prelungit şi dincolo de acest album, cei doi continuând să lucreze împreună şi pentru următoarele materiale: "Apocalyptic Love" (2012) şi "World On Fire" (2014).

Slash este considerat unul dintre cei mai importanţi chitarişti din istoria muzicii rock, fiind apreciat pentru talent, inovaţie şi charismă. Publicaţii de prestigiu precum Time şi Rolling Stone l-au inclus mereu în topul celor mai buni chitarişti, iar, în 2012, artistul împreună cu o parte din vechii săi colegi din Guns N'Roses au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame.

Slash a concertat de două ori în România - în 2013 şi în iunie 2015.

Guns N' Roses a vândut peste 100 de milioane de albume pe plan mondial, dovedindu-se a fi un concurent serios pentru industria muzicală a anilor '90, dominată în acea vreme de artişti pop, precum Madonna şi Michael Jackson.

Fiecare album al trupei Guns N' Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. De un succes deosebit s-au bucurat şi albumele următoare, "Use Your Illusion I", "Use Your Illusion II" şi "The Spaghetti Incident?". În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.

Însă, la începutul anilor 1990, abuzurile de alcool şi de droguri şi-au pus amprenta asupra vieţilor unora dintre membrii trupei, iar neînţelegerile dintre Slash şi Axl Rose au devenit de notorietate. Până la mijlocul deceniului '90, componenţa originală a trupei a încetat să mai existe.

Axl Rose a obţinut ulterior în justiţie dreptul de a folosi numele trupei, a lansat mult aşteptatul album "Chinese Democracy", în 2008, şi continuă să susţină turnee cu grupul cu acelaşi nume, dar niciunul dintre membrii actuali din Guns N' Roses nu a făcut parte din trupa originală, cu excepţia sa.

Până de curând, trupa Guns N' Roses era formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuţie), Ron "Bumblefoot" Thal (chitară), DJ Ashba (chitară).

În septembrie 2010, trupa Guns N' Roses a concertat în România, la complexul Romexpo din Capitală. Trupa americană a susţinut un al doilea concert în România, în cadrul festivalului Rock the City, în iulie 2012, tot la Romexpo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici