Trupa HIM va concerta la Timişoara, pe 31 iulie

HIM, una dintre cele mai aclamate formaţii rock din Finlanda, revine în România, după nouă ani de absenţă, urmând să susţină un concert în Parcul Rozelor din Timişoara, pe 31 iulie, potrivit organizatorilor evenimentului, Phoenix Entertainment.

773 afișări
Imaginea articolului Trupa HIM va concerta la Timişoara, pe 31 iulie

Trupa HIM va concerta la Timişoara, pe 31 iulie (Imagine: Wikipedia)

Evenimentul este prezentat de Phoenix Entertainment împreună cu Primăria Timişoara, marcând astfel primul pas pe care organizatorii şi administraţia locală îl fac în demersul de a crea un nou centru de concerte care să fie vizitat de cei mai buni artişti ai lumii, potrivit comunicatului organizatorilor.

HIM este una dintre cele mai aclamate formaţii din Finlanda, iniţiatori ai genului love metal, o combinaţie interesantă între rock alternativ, gothic şi melodic heavy metal, greu de clasat de critici.

Simbolul HIM este celebra "heartagram", creaţie care îi aparţine liderului trupei, Ville Valo, şi reprezintă o juxtapunere a binelui şi răului, luminii şi întunericului. Cu opt albume de studio la activ, HIM a fost premiată cu un disc de aur în SUA, fiind prima formaţie finlandeză care a reuşit această performanţă pe teritoriul american. Cel mai recent material discografic datează din 2013 şi a fost recompensat cu discuri de platină în Finlanda şi Germania, într-o perioadă în care cifrele aferente vânzărilor de albume au scăzut considerabil.

Fanii din Banat, Oltenia şi Transilvania se vor bucura de proximitatea faţă de concertul HIM, iar cei din Capitală şi din întreaga ţară vor avea, pe de-o parte, şansa de a vedea live una dintre cele mai consacrate formaţii finlandeze, iar, pe de altă parte, vor putea descoperi frumuseţea oraşului Timişoara. Al treilea oraş ca populaţie din România şi unul dintre cele mai bogate ca bagaj istoric şi cultural, cunoscut şi ca "Mica Vienă", Timişoara este un centru multicultural, datorită aşezării sale geografice care a facilitat întrepătrunderea a numeroase influenţe culturale. Oraşul a găzduit în trecut concertele unor artişti ca Franz Liszt, Johann Strauss fiul, Johannes Brahms şi George Enescu, iar stilul său arhitectural eclectic a trezit dintotdeauna interesul iubitorilor de artă, potrivit comunicatului organizatorilor. Timişoara este şi oraşul în care s-a strigat prima dată "libertate" la sfârşitul perioadei comuniste din România şi care a dat startul Revoluţiei din 1989.

Parcul Rozelor, în care va avea loc concertul trupei HIM, reprezintă un spaţiu în care cresc peste 1.200 de soiuri de trandafiri şi i-a conferit Timişoarei renumele de oraş al trandafirilor.

Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online, pe www.eventim.ro, primele 1.000 de bilete putând fi achiziţionate la preţul promoţional de 115 lei, urmând ca, după terminarea acestora, tichetele să coste 135 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici