Trupa italiană Tothem concertează în premieră în România, pe 23 iunie

Trupa italiană Tothem va concerta, în premieră în România, pe 23 iunie, de la ora 20.30, la Ageless Club din Bucureşti, potrivit unui comunicat. Tothem este un nume binecunoscut al scenei de metal din Italia, avându-i în componenţă pe Roslen (voce), Black Cyrill (chitară şi backing vocals), Marco (pian, orgă şi synth-laptop), Leo (chitară bass) şi Andrea The Joker (baterie şi percuţie).

208 afișări
Imaginea articolului Trupa italiană Tothem concertează în premieră în România, pe 23 iunie

Trupa italiană Tothem concertează în premieră în România, pe 23 iunie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cel mai recent material al trupei, "Osaka Bed & Breakfast", a fost produs în 2010 şi a înregistrat succes în rândul publicului şi criticii.

"Rescue", cea de-a doua piesă de pe albumul "Osaka Bed & Breakfast", a fost inclusă pe compilaţiile "World of Glass" şi "You can't shake me - A little help for Japan", în timp ce piesa "Cross the line" a fost inclusă pe compilaţia "Metal around the world". Până în prezent, Tothem a înregistrat mai multe materiale discografice demo şi EP ("Automatisma", "Pray", "Tothem", "2003").

Tothem lucrează în prezent la finalizarea primului lor LP, ce va fi lansat în această vară. În concertul de la Bucureşti, trupa va prezenta în premieră piese de pe acest viitor material discografic.

Membrii trupei Tothem au background-uri muzicale foarte diferite, precum şi preferinţe muzicale diferite, ceea ce imprimă originalitate sound-ului lor. Soprana Roslen, solista, ascultă mai ales muzică clasică şi operă rock, Black Cyrill (chitară electrică şi backing vocals) vine din zona rockului clasic, printre preferatele lui fiind trupa Queen. Andrea The Joker (baterie şi percuţie) ascultă mult rock din anii 70, preferata sa fiind Led Zepelin, în timp ce Leo (chitară bass) ascultă mult metal, iar Marco (pian şi orgă) este un mare admirator al celor de la Dream Theatre.

Tothem şi-a început aventura muzicală în anul 2000, la Roma. De-a lungul timpului, Tothem au cântat în cele mai cunoscute cluburi din Roma. De asemenea, cei de la Tothem au ajuns în finala concursului Emergenza Rock, ca şi în semifinala prestigiosului Live Magic Contest. Printre realizările notabile ale trupei se numără şi locul al doilea la "We a.r.e. the festival", obţinut într-un clasament de 100 de participanţi, acelaşi concurs în care Roslen (solista trupei) a obţinut premiul I pentru cea mai bună voce feminină.

Tothem va urca pe scena de la Ageless Club din Bucureşti avându-i ca invitaţi pe muzicienii din zona melodic-symphonic-folk metal românească: Inopia, Monarchy şi An Theos.

Biletele se procura la intrarea în club, în ziua concertului, la preţul de 20 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici