Trupa Korn va concerta, pe 3 august, la Arenele Romane din Bucureşti

Trupa Korn va reveni în România şi va susţine un concert, pe 3 august, la Arenele Romane din Bucureşti, informează Emagic.

667 afișări
Imaginea articolului Trupa Korn va concerta, pe 3 august, la Arenele Romane din Bucureşti

Trupa Korn va concerta, pe 3 august, la Arenele Romane din Bucureşti (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Korn va cânta anul acesta pentru prima dată la Bucureşti. Concertul va avea loc pe 3 august, la Arenele Romane, şi marchează cea de-a doua vizită a trupei în România, după prezenţa în cadrul ediţiei din 2010 a festivalului Peninsula din Târgu-Mureş.

Korn va ajunge pentru prima dată şi la Bucureşti, în formula Jonathan Davis (voce, cimpoi), James 'Munky' Shaffer (chitară), Brian 'Head' Welch (chitară, backing vocal), Reginald 'Fieldy' Arvizu (bass) şi Ray Luzier (tobe, percuţie).

Concertul va include cele mai cunoscute melodii ale Korn, dar şi piese de pe primul album al trupei, cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a formaţiei.

În deschiderea concertului, publicul va putea să-i vadă pe Point Blank din Macedonia, dar şi pe cei de la Coma, Implant Pentru Refuz şi DJ Hefe din România.

Korn este una dintre cele mai cunoscute trupe din lume ale curentului nu metal, având peste 20 de ani de cariera de-a lungul căreia au reuşit să-şi păstreze un loc fruntaş în lista preferinţelor iubitorilor acestui gen. Lansată în 1993 cu albumul demo "Neidermayer's Mind", Korn a cunoscut succesul internaţional odată cu cel de-al treilea album din carieră, "Follow the Leader" (1998), care a debutat direct pe primul loc în clasamentul Billboard 200, fiind răsplătit cu cinci discuri de platină pentru vânzări de peste 10 milioane de copii în întreaga lume. Materialul a inclus o serie de colaborări cu alţi artişti cunoscuţi printre care Ice Cube, Tre Hardson (membru al trupei Pharcyde), Fred Durst (Limp Bizkit), dar şi actorul Cheech Marin. "Got The Life" şi "Freak on a Leash" sunt două dintre single-urile extrase de pe acest album, piese care le-au adus membrilor trupei un public mult mai vast, dincolo de barierele genului, dar şi aprecierea oamenilor din industrie, tradusă în numeroase premii şi nominalizări. "Freak on a Leash" a luat Grammy-ul pentru Best Music Video, primind o nominalizare şi pentru Best Hard Rock Performance. Clipul piesei a câştigat în acelaşi an alte nouă nominalizări la MTV Video Music Awards, dar şi două trofee pentru cel mai bun clip rock şi cea mai bună editare.

Albumul "Issues", cel de-al patrulea, lansat doar un an mai târziu, a avut acelaşi debut fulminant, ocupând prima poziţie din Billboard 200 cu peste 500.000 de copii vândute în prima săptămână. Trupa a sărbătorit momentul cu un concert live în cadrul Apollo Theater din New York, întregul show fiind preluat şi difuzat simultan la mai multe radiouri din ţară. A fost primul eveniment de acest gen realizat de o trupa rock în ultimii 50 de ani.

În aceeaşi perioadă, Korn a avut şi o apariţie într-un episod al serialului "South Park", intitulat "Groovy Pirate Ghost Mystery", în cadrul căruia a avut premiera "Falling Away from Me", primul single al albumului.

Au urmat alte şapte materiale discografice, trupa trecându-şi în CV de-a lungul timpului numeroase alte performanţe muzicale printre care 19 nominalizări şi şapte trofee în cadrul unor gale ale industriei de profil precum: MTV Europe Music Awards, MTV Asia Awards, Revolver Golden Gods Awards, Kerrang! Awards, Loudwire Music Awards, MuchMusic Video Awards şi Drummies! Awards. În 2011, pentru albumul "The Path of Totality, cel de-al zecelea din carieră, Korn a avut o serie de colaborări neaşteptate cu artişti din elita electronic dance music precum Skrillex şi Noisia.

Muzica trupei a surprins încă de la început, fiind greu de încadrat în perimetrul unui singur gen. Deşi în stilul lor se regăsesc numeroase influenţe de la Metallica, Nirvana, Led Zeppelin, Alice in Chains, Sepultura, Faith No More, Red Hot Chili Peppers, Duran Duran, Rage Against the Machine, Slayer, Pink Floyd, Biohazard, Nine Inch Nails, Beastie Boys, Black Sabbath şi Anthrax, mare parte din muzica lor a fost inspirată şi din cultura hip
hop. Alternative metal, alternative rock, grunge metal, post-grunge, hard rock, rap metal, funk metal, groove metal sau industrial metal sunt doar câteva dintre etichetele muzicale aplicate stilului Korn, aceasta fiind de altfel prima trupă asociată curentului nu metal.

În cartea "Nu-metal: The Next Generation of Rock & Punk", Korn s-a situat pe poziţia a treia în clasamentul celor mai bune trupe de nu metal din lume.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti vor fi puse în vânzare marţi, pe www.myticket.ro, la preţul de 140 de lei (preţ valabil doar in "pre sale", pentru un număr limitat de bilete). Ulterior, acestea vor putea fi achiziţionate la preţul de 160 de lei.

Pentru cei mai înfocaţi fani, există şi o categorie specială de bilete "early entry", în număr limitat, care le va asigura accesul mai devreme în spaţiul de eveniment. Acestea costă 200 de lei.

În ziua evenimentului, la intrare, biletele rămase disponibile vor putea fi achiziţionate la preţul de 180 de lei.

În perioada următoare, biletele se vor găsi şi în reţeaua magazinelor Diverta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici