Trupa Metallica îşi amână concertele după ce James Hetfield a fost nevoit să intre la dezintoxicare

Trupa Metallica îşi amână turneul în Australia şi Noua Zeelandă după ce solistul James Hetfield a fost nevoit să reia un program de dezintoxicare, anunţă sâmbătă CNN

1908 afișări
Imaginea articolului Trupa Metallica îşi amână concertele după ce James Hetfield a fost nevoit să intre la dezintoxicare

Trupa Metallica îşi amână concertele după ce James Hetfield a fost nevoit să intre la dezintoxicare

Amânarea concertelor programate în perioada următoarea a fost anunţată printr-un mesaj semnat de Lars Ulrich, Kirk Hammett şi Robert Trujillo, ceilalţi componenţi ai trupei Metallica.

”Aşa cum probabil cei mai mulţi dintre voi ştiţi, fratele nostru James, se luptă cu dependenţa de mulţi ani. A fost nevoit acum, din păcate să reia un program pentru a se reface. Avem toate intenţiile de a ne face drum în partea voastră de lume imediat ce sănătatea şi programul ne vor da voie. Vă vom da de ştire imediat ce vom fi în stare”, se arată în mesaj.

”Din noum suntem distruşi că v-am provocat neplăceri atâtora dintre voi, mai ales fanilor care trebuie să străbată distanţe mari ca să ne vadă spectacolele. Apreciem înţelegerea voastră ca şi sprijinul pe care i-l arătaţi lui James & vă mulţumim că faceţi parte din familia noastră, Metallica”, au precizat muzicienii, arătând că banii pentru toate biletele vor fi returnaţi.

Problemele pe care James Hetfield le-a avut cu dependenţa de alcool şi de alte substanţe a fost surprinsă în documentarul ”Some Kind of Monster”, din 2004, care spune povestea înregistrării albumului ”St.Anger”. În 2016, muzicianul declara că ”frica a fost un factor determinant” în recuperarea sa. În acel moment declara că nu a mai consumat nimic de 15 ani. Vocalistul a mai fost internat pentru dezalcolizare în 2001.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat zece albume de studio, trei albume live, cinci EP-uri şi a vândut peste 125 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului thrash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor. În prezent, trupa este compusă din James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett şi Robert Trujillo. De-a lungul timpului în componenţa formaţiei s-au mai regăsit Dave Mustaine, Ron McGovney, Cliff Burton şi Jason Newsted. Cel mai recent album al trupei, „Hardwired … to Self Destruct”, a fost lansat în 2016, şi a fost vândut în 5 milioane de exemplare, fiind nominalizat la premiile Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici